Diana Krall 3 év után újra Budapesten!

Szinte napra pontosan 3 év után, június 26-án tér vissza a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe Diana Krall. Ezúttal két igazán különleges zenésztárs kíséri a színpadon: Joe Lovano szaxofonos és Marc Ribot gitáros a garancia rá, hogy idén sem marad majd el a tapsvihar.

2016-ban a zenekar úgy búcsúzott a Müpa közönségétől, hogy eljátszotta akkor legfrissebb, Wallflower című lemeze négy számát, a California Dreamin’-t, a címadó dalt, a Simple Twist of Fate-et és az Opheliát. A vastaps nehezen csitult, de Krall végül csak visszavonulhatott, hogy megigya jól megérdemelt tokaji borocskáját.

Az ötszörös Grammy-díjas kanadai dzsesszénekes, dzsesszzongorista és zeneszerző égyévesen kezdett zongorázni tanulni. Középiskolában egy kis dzsesszzenekarban zenélt, amelynek Brian Stovell nagybőgős volt a vezetője. Már 15 évesen Nanaimo éttermeiben lépett fel zongoristaként. A Vancouver-i Nemzetközi Dzsessz Fesztivál támogatásával 17 évesen ösztöndíjat nyert a bostoni Berklee College of Music-ra, ahol három szemesztert töltött. Boston egyik legelismertebb jazz zongoristája, Ray Santisi, volt a tanára.

Nanaimóban figyelt fel tehetségére a híres nagybőgős Ray Brown és a híres dobos Jeff Hamilton. Miután Brown és Hamilton hallotta játékát, rábeszélték, hogy költözzön Los Angelesbe, hogy a zongorista Jimmy Rowlesnál tanuljon. Jimmy Rowles biztatta arra, hogy énekeljen. 1990-ben Krall átköltözött New Yorkba, ahol saját triójával lépett fel. Első albumát Stepping Out címmel 1993-ban egy kanadai kiadó jelentette meg.

Az énekesnő 1989 óta 17 lemezt készített. Ráadásul Magyarországon annyira is annyira sikeres, hogy kevesebb mind 40 perc alatt lett teltházas a június 26-ai MÜPA koncertje.