Új dal a VINYK tesóktól: itt az Útmutató

Fotó: Atomic Media

A VINYK formációt két debreceni testvér Haxel (Harsányi Alex) és ThreeX (Harsányi Dávid) alkotja. 2010-ben jelent meg első közös daluk “Kisgyerekként” címmel. Ezután mindketten saját zenei stílusukban külön-külön mentek tovább. 2017 végén azonban újra együtt kezdtek el dolgozni “Minden óra” című dalukon, ami még a Petőfi Rádióba is bekerült. Ennek köszönhetően 2018 óta zenélnek együtt a VINYK formációval a srácok. Eddig a “Minden óra”, a “Lehetsz bárki” és az “Egyszer” című dalokat lehetett pörgetni YouTube-on tőlük. 10 hónappal az utolsó szám után új dallal és klippel jelentkezik a VINYK formációja: itt az “Útmutató”.

Megjelent a legújabb számotok az Útmutató! Mesélj egy kicsit a dalról!

Haxel: A dalt március elején kezdtem el írni, amikor is sokadik hónapja nem volt már ihlet és új ötlet. De egyszer mikor leültem a gép elé és a dal zenei alapját hallgattam elkezdtek jönni a szavak és a sorok. Egy ponton kénytelen voltam megállni és elgondolkodni, hogy vajon mit is jelent ez nekem. Egyszerűen csak kijött belőlem a sok gondolat és helyre kellett raknom magamban. Kb. 6-7 éve volt egy nehéz időszakom, amikor eléggé magam alatt voltam. Ekkor ért véget a suli, leérettségiztem és fel kellett tennem a kérdést magamnak, hogy hogyan tovább. Sajnos, amiket terveztem, azok nem jöttek össze és ez nagyon rosszul érintett. Részben ennek hatására többször szakítottunk barátnőmmel, amitől még jobban magam alatt voltam és ezt az időszakot “meséli” el a dal.

Iván Emese Vivien és Papp István Fotó: Atomic Media

Érzed, hogy valami nincs rendben a kapcsolattal, annak ellenére, hogy tudod, hogy ő az igazi, akivel boldog lehetsz. Később rájön az ember, hogy nem a másikkal volt baj, hanem vele. Ilyenkor meg mindent megteszünk, hogy visszakapjuk. A dalból idézve: “Elenged a kéz, majd magához húz”. Ez szerintem nagyon jól leírja az akkori érzéseimet.

Ezúttal is közreműködés révén jött létre a dal! Mesélj erről kicsit!

Haxel: Már a dal születése során tudtuk, hogy szeretnénk egy női vokált is számhoz. Palchuber Gábor, a stúdiósunk ekkor beajánlotta nekünk Csillát. Egyből beleszerettünk a hangjába és végül együtt lett teljes a dal.

Ráadásul egyből klipet is készítettetek hozzá!

Haxel: Minden dalunkat klippel együtt szoktuk közzétenni, hiszen úgy érezzük ezáltal is közelebb kerülhetünk a hallgatókhoz. A klipben Iván Emese Vivien és Papp István szerepelnek. Nagy öröm volt velük együtt dolgozni, hiszen szuperül összepasszoltak, nagyon profik voltak, ami szerintem a végeredményen is látszik. Csak halkan jegyzem meg, hogy Vivi egyébként Dávid menyasszonya.

A videoklipjeinket az Atomic Media szokta készíteni, ahol egyébként én is dolgozom, így ez most sem volt másként. A videó rendezője és operatőre pedig Péteri Márk barátom volt. Eredetileg egy helyszínes lett volna a forgatás, de miután leforgattuk, és elkészítettem az első vágatot, úgy éreztük, hogy kell még bele valami plusz, ezért egy roncstelepen is forgattunk még hozzá képeket. Mi nagyon szeretjük, remélem a közönségnek is tetszeni fog!