Magyar jelenlét az ASCAP Expon és a Liverpool Sound Ctiy-n

A HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda sűrű és tartalmas időszakot tudhat a háta mögött. Az elmúlt hetekben előfordult, hogy tíz napon belül öt szakmai programon képviseltette magát magyar delegáció koncerteken, panelbeszélgetéseken és előadásokon, workshopokon.

Ahogy előző, összefoglaló cikkünkben is hírt adtunk róla, a HOTS könnyűzenei exportiroda április utolsó hetében egy időben három országban is képviseltette magát. A poznanibrémai és pozsonyi jelenlét után is tartalmas napok következtek, hiszen a Liverpool Sound City és az ASCAP Expo a rá következő hétvégén szintén egy időben zajlott.

Az ASCAP Expot (American Soicety of Composers, Authors & Publishers) a világ legnagyobb dalszerzővásáraként tartják számon, idén Magyarországot Nagy Eszter (Myra Monoka), Kedves Péter (Belau) és Várallyal Petra képviselte. Nagyon fontos lehetőséget jelentettek a delegáltak számára a one-on-one sessionok és mindaz a szakmai mentorálás és útmutatás, amelyet személyre szabott zenei producerektől kaphattak.

Liverpool Sound Cityre idén szintén két hazai előadó kapott meghívást – Jónás Vera és a Platon Karataev is nagy sikerrel adott koncertet Liverpoolban. Ugyan a showcase események java része szabadjelentkezéses elven működik, a Liverpool Sound Cityre viszont a HOTS shortlistje alapján válaszottak a szervezők zenekarokat.