A Bëlga zárta a teltházas Rómerkvelle utolsó napját a Nagyszínpadon

Fotó: Hegyi Júlia Lily

A RómerKvelle április 26-án és 27-én hívta össze az ország legmenőbb zenekarait és DJ-it: Bëlga, Anna & the Barbies, Follow The Flow, Bohemian Betyars & Parno Graszt, Cloud 9+, Random Trip, The Anahit, Next Level és LMEN PRALA & DJ GOZTH színesítette a programot.

Győr nemcsak Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, de a kortárs zene és művészet tekintetében is megkerülhetetlen kulturális fellegvár, amely évről évre tölti fel nagyobb élettel a nyugat-magyarországi régiót. Ennek egyik kiemelkedő pontja az idei Rómerkvelle volt.

Fotó: Hegyi Júlia Lily

Az egyedülálló, európai színvonalú rendezvénysorozat helyszíne a Rómer Ház volt, valamint a mellette lévő Nefelejcs közben felállított szabadtéri színpad. A két napos koncertsorozat első napja a The Anahit zenekarral indult, akinek énekese az X-Factorból lehet ismerős. Rögtön őt követte Magyarország egyik legfelkapottabb zenekara a Follow The Flow. Szakács Gergő, BLR és Fura Csé óriási hangulatot csinált, annak ellenére is, hogy Fura Csé kénytelen volt valamiféle elektromos motoron végig ülni a koncertet, hiszen a napokban posztolt is arról, hogy valami történt a térdével. Azonban a kényszer ülés nem hatott ki a produkcióra. Felcsendültek a zenekar korábbi dalai is, mint a ’Valami baj van az éggel’, ami még a Szakács Gergő előtti időszakból való. De hallhattuk legújabb dalukat a ’Gavallért’, illetve a legnagyobb slágerek is, így a koncert végén a ’Nem tudja senki’ című dalt mindenki együtt énekelte a srácokkal.

Fotó: Hegyi Júlia Lily

Az est fő produkciója pedig az Anna and The Barbies volt, akinek a produkciójára óriásit tombolt a közönség. Eljátszották a legmenőbb slágereket: Szabadesés, Nyuszika, Ünnepélyes fogadom vagy a 7 lépést. De új dalt is hallhattak a látogatók, ugyanis a zenekar legújabb albumán dolgozik éppen. A fellépés különlegessége volt továbbá, hogy megismerhettük a zenekar új dobosát, Bubnó Marcit is. A koncertek ezzel arra a napra véget is értek, viszont a Rómer házban folytatódott a hajnalig tartó buli LMEN PRALA & DJ GOZTH-fal.

Fotó: Hegyi Júlia Lily

A szombat talán még erősebben indult, hiszen 18:00-kor a Cloud 9+ zenekar nyitotta meg a Rómerkvelle második napját. A program erősségén már lehetett érezni, hogy teltház gyanús az esemény, de nem is kellett sokat várni, hiszen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt közös produkciója alatt elkelt az összes jegy a szombati napra, így aki a helyszínen szeretett volna jegyet venni és későn érkezett, az már nem hallhatta a szabadtéri színpad zárókoncertjét a Bëlga zenekartól. Az est zárásaként pedig a Random Trip és a Next Level zenélt a Rómer Házban.

Az esemény Győr Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.

Még több fotó az eseményről: