Manna FM néven indult új budapesti rádió

Február 5-én indult a budapesti régió új közösségi rádiója, a Manna FM a 98.6 frekvencián. A főváros 80 kilométeres körzetében fogható csatorna szlogenje az „Örömre hangol!”.

Február 5-én elindult a Manna FM, a budapesti régió új rádióállomása, amelynek műsorát a főváros 80 kilométeres körzetében lehet fogni. Az új, vallásos tematikára épülő közösségi rádió a Media1 szerint eredetileg Cross FM néven pályázott a RadioCafé egykori frekvenciájára. A rádió közleménye szerint küldetésének tekinti, hogy kreatív és releváns módon segítsen az emberi – családi és baráti – kapcsolatok ápolásában, valamint erősítse azokat a közösségeket, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a társadalom boldogságához.

Fotó: facebook.com/mannafmofficial

A Manna FM pozitív pszichológiával, önfejlesztéssel foglalkozó tematikus műsorokat is sugároz majd. Elsődleges célja a közlés szerint a szórakoztatva informálás (infotainment), nem a vallási tartalom a meghatározó, vagyis elsősorban nem a hívő, hanem a világi, sőt akár az ateista, de pozitív tartalomra fogékony hallgatókat szeretnék megszólítani. A Manna FM stábjában fiatalok és ismert rádiósok is szerepelnek. A reggeli műsort Péter Petra (Est FM, Sziget TV, Rádió Café, Danubius Rádió, Juventus Rádió, Jazzy Rádió), Kaldenecker Antal (Rádió Bridge, Z+, Magyar Televízió, RTL Klub, TV2, TV3, Danubius Rádió, Sláger FM) és Prekopa Donát (Magyar Televízió, Petőfi Rádió) vezeti. A Media1 szakportál azt is kiemeli, hogy a rádió egyik műsorvezetője, Prekopa Donát Orbán Gáspárral (Orbán Viktor miniszterelnök fiával) és Ember Illéssel közösen alapította és vezette a Felház nevű keresztény egyházi mozgalmat.

facebook.com/mannafmofficial

„A könnyed témákkal és közélettel foglalkozó Reggeli Manna című műsor tudatosan dolgoz fel komolyabb kérdéseket is, hogy a szórakoztatás mellett elgondolkodtató, inspiráló tartalmakat is adjon napindításként a hallgatóknak” – írja a közlemény.

Fotó: facebook.com/mannafmofficial

A rádió programigazgatója, Bali Mónika szintén tapasztalt médiaszakember (Magyar Televízió, Budapest Rádió, Klubrádió, Rádió Café). A Manna FM közlése szerint fontosnak tartja, hogy gyakorlati lehetőséget adjon a fiatal tehetségeknek, akik a médiában terveznek dolgozni, ezért a csatorna szorosan együttműködik a Komlósi Oktatási Stúdióval.

További műsorvezetők: Fehér Mariann (Klubrádió, Sláger FM, Rádió  Café, Juventus Rádió,), Rímer Péter (Klasszik Rádió), Kaszás Kornél (Győr Plusz Média), Tóth Péter (Cegléd Rádió, Rádió 7, Rádió 88), Látó Judit (mentálhigiénés szakember, rajtvizsgálati szakértő, korábban: Kapos Rádió, Blikk, Best Magazin) Ferencz Gabriella (színészi munkái mellett Ferencvárosi Televízió, korábban RadioAktív), Jekkel Dániel (Klasszik és Jazzy Rádió), valamint zenei szerkesztő Hamvas Viktor (Rádió Bridge, Juventus Rádió, Sztár FM, Danubius Rádió, Class FM).

(forrás: Kreatív Online)