Így indul az ötödik évad

A Hangfoglaló Program talán legismertebb, az induló előadókat támogató alprogramja az ötödik évadban 20+1 feltörekvő formáció részére biztosít 2-2 millió forintos támogatást. A pályázókat október közepén az A38 Hajó színpadán hallgatta meg a zsűri, pár héttel később pedig okleveleiket is megkapták a legjobbak. Most egy videóban mutatjuk meg a kiválasztás folyamatának legizgalmasabb pillanatait.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Induló Előadói Alprogramjára pályázó 309 formáció közül 76 előadó és zenekar bizonyíthatott október 12-15. között a hazai és a nemzetközi zenei színtéren egyaránt jártas zeneipari szakemberekből és zenészekből álló szakmai zsűri előtt, az A38 Hajó nagyszínpadán.

“Az volt a cél, hogy az egyébként nagyon változatos mezőnyből kiválasszunk 20 olyan zenekart, akik aztán meg tudják mutatni magukat a nagyvilágnak, és bennük van a potenciál, hogy néhány év múlva ők legyenek majd a jövő sztárjai” – mondja el a videóban Facsády Orsolya, a Hangfoglaló Programiroda programkoordinátora, aki az meghallgatások utolsó napján bemutatta a zenekarok kiválasztásának folyamatát, a meghallgatások napirendjét és a zsűri szerepét.

A zsűri képviseletében Peremenczky Krisztina, a Universal Music Group ügyvezető igazgatója és Szalai Attila „Kecske”, a Hangfoglaló Program egyik mentora, a Bagossy Brothers Company és az Esti Kornél menedzsere, a Tesco Disco programsorozat megálmodója osztotta meg gondolatait a meghallgatásokról.

A meghallgatások alapján aztán a zsűri és a Hangfoglaló Program Kollégiumának tagjai döntöttek 20 formáció támogatásáról, velük együtt idén a Budapest Music Expón rendezett megyei tehetségkutatók országos döntőjének győztese is bekerült a legtehetségesebb előadók közé. Így november 5-én 20+1 formáció vehette át oklevelét, amely hivatalosan is jogosulttá teszi őket a Hangfoglaló Program 2018/2019-es évadának induló előadói támogatására.