Utcazene a legjavából: Veszprémben járt a Hangfoglaló Program

A Veszprémi Utcazene Fesztiválon immár 18 éve minden nyáron izgalmasabbnál izgalmasabb zenei produkciókat hallhat és láthat a belváros utcáin, terein összegyűlő közönség. Idén sem volt hiány a világ minden tájáról érkező, egzotikus muzsikusokból, akik mellett természetesen hazai szólamok is színesítették a kínálatot. A Hangfoglaló Program keretében a Vár utcában, a volt Közgáz udvarán felállított színpadon tizenkét induló előadóként támogatott produkció lépett fel.

Hazánk legizgalmasabb, vegyes elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve idén is számos koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program által támogatott induló előadóktól. A Veszprémi Utcazene Fesztiválon felépített Hangfoglaló Színpadon minden eddiginél több támogatott kapott fellépési lehetőséget.

Az első nap a Platon Karataev, a The Beans és az AŽUR koncertjével indult. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a volt Közgáz udvara adott helyet a Hangfoglaló hivatalos programhelyszínének, amit ez által a fellépők már magukénak érezhettek.

A következő napon aztán a Bánfalvi Eszter Kvartett (BEKVART), a keresztkérdés és a RED SWAMP lépett a Hangfoglaló Színpadra. A második napra még többen érkeztek, és a délutáni utcazenészek koncertjei után az esti fellépők is rengeteg ember előtt játszhattak.

                                                           Fotó: RED SWAMP – Facebook

Harmadnap I Am Soyuz, a Papaver Cousins és a Ham ko Ham mutatkozott be a Program képviseletében. A veszprémi közönség nem zavartatta magát a különböző stílusok miatt, mindhárom koncertre jót táncoltak a Vár utcában összegyűlt fesztiválozók.

                                                       Fotó: Ham Ko Ham – Facebook

A zárónapon aztán a Program utolsó zászlóvivőiként az ék, a DUNGAREE és az IDEGEN álltak színpadra. Ők sem maradtak el hallgatóság tekintetében a többiektől, és a veszprémiek bizonyára jövőre is szívesen fogadják majd az ötödik évadban támogatást elnyerő induló előadókat.

                                                         Fotó: DUNGAREE – Facebook

Mindeközben pedig egy kis faházban berendezett standnál a Programiroda munkatársaival találkozhattak az érdeklődők. A hasznos pályázati információk mellett számos hangfoglalós ajándéktárgyat gyűjthettek be azok, akik meglátogatták a kihelyezett irodát. A betérő fesztiválozók jó időre leragadtak a kirakós, vagy épp a keresztrejtvény előtt.

A Hangfoglaló Program fesztiválroadshow-ja tovább folytatódik: jelenleg is tart a Művészetek Völgye, majd augusztusban jön a szerbiai Malomfesztivál és a Szegedi Ifjúsági Napok.