Hangfoglalós együttműködések – Köles Eliza és Lombos Úr közös projektje

A Hangfoglaló Program megalapítása óta kiemelt cél, hogy a kezdő, minimális tapasztalattal rendelkező produkciókat olyan szakmai közegbe helyezzék, ahol biztosított a fejlődésük. Ezért is örömteli fejlemény, amikor egy a Programban induló előadóként támogatott zenész és egy tapasztaltabb szakember együttműködik. Köles Eliza és Lombos Márton közös projektje ékes példája ennek az egymásra találásnak.

A főként jazz, funk és hip-hop műfajban alkotó Köles Eliza évek óta zenél zenekari formában. A Hangfoglaló Program segítségével azonban egy energikus, új, önálló projekttel állt elő 2015-ben, amely zeneileg és vizuálisan is nagy hatással van a befogadóra. A második évadban támogatást nyert előadóművész azóta is töretlen lelkesedéssel és folyamatosan növekvő rajongói bázissal halad zenei pályáján. Most pedig egy másik, a Programban dolgozó zenei szakemberrel újabb zenei különlegességet alkotott.

Lombos Márton „Lombos Úr” szerkesztő, műsorvezető, dalszövegíró, akinek zenei szaklapokban is megjelennek írásai, tíz éve vezet dalszövegírói és alkotói kurzusokat. A Back2Blacktől a Hooligans-en át megasztáros és x-faktoros versenyzőkig, számos előadónak írt már sokak számára ismerősen csengő popdalokat. A negyedik évad óta pedig a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjában is tevékenykedik. Jelenleg az egyik támogatott zenekar, az EPMK mentora.

Kettejük együttműködéséből született meg az Összebújócska című dal, aminek Lombos Marci szerzője és producere is, Eliza pedig előadója. A könnyed, vidám hangulatú dal egy kellemes, szerelmes nap reggelét írja le, ehhez illeszkedik hangszerelése és a Berger Dániel tervezte borítókép is.