Szívet melengető volt Jessie J koncertje az EFOTT első napján

Dub FX közönségbarátkozása és szuperhangulatos koncertje után Jessie J robbantott egy nagyot a velencei EFOTT-on: interaktív showjával belopta magát a szívekbe. Az idei fesztiválra hatalmas az érdeklődés, a jegyek rekordszámban fogynak, a külföldi előadók közül ma John Newman, holnap a Lost Frequencies, vasárnap pedig a Volbeat teszi fel majd fel az i-re a pontot.

A hazánkat köztudattan kedvelő ausztrál utcazenész, Dub FX vitorlázást követően imával és csikunggal (ősi kínai energiatorna) hangolódott a csütörtöki esti koncertre. „Párommal együtt minden nap meditálunk” – árulta el. Kiderült, hogy az egyetemisták által teremtett különleges hangulat mellett Dub FX különösen az EFOTT sokféle zenei stílusát kedveli, mivel hazájában, Ausztráliában inkább tematikus fesztiválokat lehet találni. A fiatal, minden sztárallűrtől tartózkodó zenész szeret elvegyülni a tömegben, akár még saját fellépése előtt is. Nem volt ez másképp az EFOTT-on sem. Gyakorlatilag bárki összefuthatott és beszélgethetett vele, ha szerencséje volt.

Koncertet adott az Anna &the Barbies, Szabó Balázs Bandája, és a Brains is az első teljes fesztivál napon, a legtöbben mégis a nap külföldi sztárjára, Jessie J-re voltak kíváncsiak. Az énekesnő lenyűgözte a Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának közönségét, mivel az egész koncert alatt nagyon közvetlen volt a magyar közönséggel. Koncert közben többször beszélgetésbe elegyedett egy-egy rajongóval, sőt végül mikrofonját is átadta egy 23 éves lánynak, aki annyira élvezte a showt, hogy már a kordonon keresztül is megpróbált feljutni a színpadra!


Az EFOTT július 16-ig tart, és igazi élménydús hosszúhétvége vár még azokra, akik a buli
mellett döntenek. A hazai előadók közül többek között a Wellhello, a Punnany Massif, a
Kowalsky meg a Vega, a Halott Pénz, Majka&Curtis és Rúzsa Magdi érkezik
nagyszínpadra, aki egyébként először jelenik meg az EFOTT-on. Vasárnap a rock jut
vezető szerephez, ekkor zúzhatunk a Leander Kills, a Depresszió és a Tankcsapda
koncertjeire, illetve ekkor találkozhatunk a dán Volbeattel is. Még nem késő csatlakozni a
bulihoz!

EFOTT, csak szabadon…

Fotó: EFOTT