Már csak néhány napig pályázhatnak az NKA25 keretében a 25 éves előadóművészek

A Nemzeti Kulturális Alap 25. születésnapját idén ősszel a „25 év, 25 nap, 25 esemény” című programsorozattal ünnepli. A fesztivált megkoronázó gálaestre június 30-ig várják a 25. életévüket vagy évfordulójukat 2018-ban vagy 2019-ben ünneplő alkotók, egyéni vagy csoportos előadók jelentkezését.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) – a rendszerváltás utáni hazai kultúrafinanszírozás legmeghatározóbb intézménye – idén ünnepli alapításának negyedszázados évfordulóját. Az eltelt 25 év alatt a szervezet a kulturális élet valamennyi területén megkerülhetetlen szereplővé vált, legyen szó könyvkiadásról, színházról, táncról, képzőművészetről, zenéről, szépirodalomról, fotóról, építészetről, örökségvédelemről, közművelődésről vagy éppen könnyűzenéről. Sok más támogatási rendszer mellett a Hangfoglaló Program forrását is az Alap biztosítja. Kollégiumait és Bizottságát a magyar kulturális élet meghatározó szereplői és jelentős művészei alkotják.

Az NKA 25. születésnapját 2018. szeptember 23. és október 17. között ünnepli a „25 év, 25 nap, 25 esemény” című, nagyszabású programsorozat keretében, amelynek záró gálaestje 2018. október 17-én a Várkert Bazárban lesz. Ehhez kapcsolódóan június 30-ig várják azoknak a 25 éves alkotóművészeknek a jelentkezését, akik szeretnének produkciójukkal fellépni az ünnepi eseményen.

A részvételre szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet jelentkezni. A megvalósítandó produkció leírása nem szükséges. A fellépők személyéről egy erre a célra életre hívott művészeti tanács dönt, velük egyeztetve alakul majd ki a műsor tartalma és tematikája.

Könnyűzenészek jelentkezéseit is várják 2018. június 30-ig a 25ev@alkotomuveszet.hu e-mail címen.