Erős koncertkínálattal nyitja kapuit az 5 éves Barba Negra Track!

Fotó: Stone Sour FB

Április 27-én nyit az idén 5. születésnapját ünneplő Barba Negra Track. Azaz kevesebb mint egy hónap múlva már mindenki beveheti Budapest egyik legkedveltebb szabadtéri koncerthelyszínét a Barba Negra Tracket. Lássuk mit tartogat nekünk az idei kínálat!

A Track kínálata főleg a rock- és metál rajongóknak szól, így a szezont is a The Dead Daisies bandája nyitja, akik legutóbb 2017-ben jártak Budapesten és az A38-on csapattak telt házat. Mivel a klubkoncertről akkor sokan lemaradtak, most a fesztiválhangulatot megidézve tombolhat a közönség. A zenekarban egyébként olyan sokat bizonyított, fantasztikus zenészek találhatóak, mint John Corabi (ex-Motley Crue, ex-Union), Marco Mendoza (többek között ex-Whitesnake, ex-Blue Murder, ex-Thin Lizzy, ex-Black Star Riders), Doug Aldrich (ex-DIO, ex-Whitesnake, ex-Lion stb.), David Lowy és Deen Castronovo (ex-Journey, ex-Bad English, Revolution Saints). Nemcsak egyéni teljesítményeik figyelemreméltóak, közös munkájuk minden előzetes várakozást felülmúlóan fantasztikusra sikerült. Ráadásul a banda ráadásul nem sokkal a koncert előtt adja ki a legfrissebb albumát, így szinte biztos, hogy ezúttal más produkcióval érkeznek, új élményt ígérve azoknak is, akik ott voltak a tavalyi bulin.

The Dead Daisies

A The Dead Daisies koncertje után két nappal az első magyarországi koncertjét a Barba Negra Trackben adja a ’90-es évek egyik legkedveltebb metálzenekara, az Ugly Kid JoeA hosszú leállás után 2010 óta újra aktív amerikai banda az 1992-es America’s Least Wanted című sikerlemezének 25. évfordulóját ünnepelve érkezik hazánkba április 29-én.

Május 8-án az Ensiferum veszi be Tracket, majd június 16-án és 18-án egy Black Stone CherryShinedown kombó szórakoztatja a rajongókat!

A legnagyobb durranás meg akárhogy nézzük a Stone Sour június 25-i bulija lesz, akiket júliusban a Soja, augusztusban pedig a méltán szupergroup kifejezéssel illethető Sons Of Apollo fog követni.

Fotó: Ugly Kid Joe FB

De a magyar szekcióra is érdemes odafigyelni, hiszen magyar legendák lépnek színpadra, így április 28-án részesei lehetünk egy Révész – Závodi-féle Piramis bulinak, akiket a Skorpió követ, június 1-én a Tátrai Band, rá következő napon a Republic, június 30-án a Karthago fogja megmozgatni a közönséget.

Ráadásul több évfordulónak is a Barba Negra ad otthont. Elsőként május 4-én a 40 éves Hobo Blues Band koncertbe futhatunk bele (HoboBillTátraPóka felállásban!), május 11-én egy Vikidál 70, Zeffer 60, Mobilmánia 10  hármas koncert és ha már tripla, kerek évfordulók, szeptember 15-én pedig Ossian koncert lesz a Paksi 60, Acélszív 30, Rubcsics/Paksi 20 mottóval a zászlóra tűzve.

Az évfordulósok mellett természetesen a legnagyobb kedvencek is óriási koncertet nyomatnak majd. Április 30-án a Road fogja megmutatni, mit érdemes tudni a legújabb nagylemezéről, ami az _TKLTSSG_HBJ (avagy A Tökéletesség Hibája) címet kapja. Utána a Magna Cum Laude és az Ocho Macho veszi be a Tracket (5-én és 12-én), május 18-án Ganxsta Zolee és a Kartel, június 7-én a Djabe fogja bemutatni a legújabb, Flow című anyagát, míg június 9-én a Junkies fogja húzni a talpalávalót. Július 7-én pedig a Paddy and the Rats  a Rákóczi-híd budai hídfőjén.

Illetve május 26-án a Zorall és az Iron Maidnem, június 14-én a Rage Against The Machinet játszó Subscribe lép fel. A nyarat pedig a már tavaly és tavalyelőtt is a Trackben helyet kapó Rock On! Festtel ajánljuk zárni szeptember 8-9-én.

A Barba Negra Track teljes kínálatát itt találjátok. Érdemes válogatni 😉