Tehetséggondozás: Telma Lincoln & Minimyst

A Hangfoglaló Program nagy figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az utánpótlás-nevelésre, mert élőzenei kultúra csak folyamatosan megújuló közegben alakulhat ki. Ezért az induló előadók támogatására külön alprogramot hozott létre. Ennek pályázatain a pályájuk elején álló fiatal zenekarok indulhatnak kép- és hangfelvételek (főleg videóklip és nagylemez) elkészítésének támogatásáért, valamint pályáralépést támogató kommunikáció megvalósításáért.

A Telma Lincoln & Minimyst 2014-ban alakult, és Birdhouse című számukkal váltak igazán ismerté. 2015-ben tartották első koncertjüket, ez egyben első albumuk bemutatója is volt, amely Hard Water címmel jelent meg. A lemezen hallható a Loyal című EP – amelyet 2014-ben a magyar kedvencek közé válogatott a Recorder Magazin. Hard Water című lemezüket a Phenomenon Magazin 2015-ben a legjobb 20 lemez közé válogatta. A Birdhouse című dal videoklipje bekerült az I. Magyar Klipszemlén a 100 legjobb közé. Az Öröm a zene döntőjében ötödik helyezést értek el. „Már nem emlékszem, mi ragasztottuk-e magunkra, vagy valamelyik zenei újságíró találta ki a „down-pop” jelzőt, de mindenesetre ezzel tudtunk azonosulni.” Az együttes különböző stílusban adja elő dalait, és van egy akusztikus felállása is. Az elmúlt három évben szinte minden jelentős budapesti klubban játszottak már, így lehetett őket hallani a GMK-ban, az Akváriumban, az Instantban, a Kobuciban, a Barba Negrában, a Várkert Bazárban, de felléptek az A38 hajón is a Kensington előzenekaraként. „Sok változáson mentünk keresztül, próbáltuk megtalálni a saját hangunkat. Minden zenekarnak közönségre van szüksége, különben nagyon nehéz továbblépni. Szeretnénk a Hangfoglaló Program lehetőségét kihasználva jó dolgokat alkotni.”

Mentor: Görögh Dániel

A Music Fashion kiadó online és média managereként dolgozik, többek között a lemezkiadásokat és rádiós megjelenéseket intézi. A Kőbányai Zenei Stúdió elvégzése után session zenészként (trombita) sok helyen megfordult már, játszott például Takács Nikolas, Caramel, Ganxsta Zoli, Kowalsky, Garami Gábor zenekarában is. 2012-től állandó tagja a Ladánybene27 zenekarnak.

A cikk a Hangfoglaló Könnyűzenei Program Támogatásával készült.