ROGER WATERS ISMÉT BUDAPESTEN!

Roger Waters, a Pink Floyd egyik alapítója, élő legenda, aki a zenekar 1983-1984-es szétesése után egy fantasztikus szólókarrierbe kezdett, amit a mai napig óriási érdeklődés követ.

Amikor Waters turnéra indul, akkor azonban kevésbé az új dalai vannak terítéken, sokkal inkább a Pink Floyd legfontosabb alkotásainak még modernebb köntösbe való ültetése. Elmondása szerint ez a 2018-as turnén is így lesz: főleg régi dalok és főleg Flyod-dalok kerülnek elő, de azért az idén megjelent legújabb lemezéről (Is This the Life We Really Want?) is játszanak majd természetesen.

Waters járatos hazánkban, ez lesz az ötödik magyarországi fellépése. Először 2002-ben járt nálunk, akkor a budapesti Kisstadionban lépett fel az In the Flesh turné keretein belül. Ezt követően 2007-ben a Papp László Budapest Sportarnéba hozta el a The Dark Side of the Moon Live turnét, majd a The Wall Live turnéval kétszer is járt a fővárosban (előbb 2011-ben a Papp László Arénában, majd 2013-ban a Puskás Stadionban).

Az új turné címe Us + Them, ami ismét egy Pink Floyd munka címe: az 1973-as The Dark Side of the Moon album egyik dalcíme. A turné európai szakasza a hivatalos weboldal és Facebook oldal szerint 2018. május 14-én indul és egészen augusztus 21-ig tart. A kezdés dátum már most biztos, hogy nem stimmel, ugyanis a budapesti koncert (ami ismét a Papp László Sportarénában lesz) dátuma 2018. május 2.

A rogerwaters.com weboldalon található banner szerint a következő lemezekből fog összeállni a koncertek fő váza: The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), Animals (1977), The Wall (1979).

A turné trailer videója:

Waters idei szólólemezének legfrissebb klipje a Wait for Her című dalhoz: