MINDENKI TÚLÉLTE AZ APEY AND THE PEA KECSKEMÉTI KONCERTJÉT

Pedig a dolog nem volt egyértelmű. Az sem, hogy lesz-e koncert. Aztán amikor kiderült, hogy a zenekar nem hajlandó lemondani a politikai-vallási vita ellenére sem, kérdéses volt, hogy mi sül majd ki ebből.

Aki nem ismerné a teljes történetet, a hvg remekül összefoglalta a zenekar első őszi koncertjének viszontagságait. A lényeg egyébként az, hogy rossz szemmel nézte az egyik helyi képviselő, hogy míg a Hungarica hét éve nem léphetett fel a TEKA-ban (ami eredetileg egy zsinagóga volt), de az Apey & The Pea igen, amely zenekari arculatában olyan szimbólumok tűnnek fel, amely sértő lehet a keresztény emberek számára. Bár az Apey & The Pea egyáltalán nem ördögimádó vagy sátánista zenekar, valóban több olyan szimbólum jelenik meg arculatukban, amelyeket leginkább keresztényellenes formációk használnak. A zenekar ezeket sokkal inkább ironikusan, áthallásosan használja, de ez már nem számított. Megtiltották nekik, hogy lemezt vagy egyéb tárgyakat áruljanak és arra kérték őket, hogy lehetőség szerint takarják le tetoválásaikat is. A zenekar fontolgatta, hogy nem megy bele ilyen feltételekbe, de végül a rajongóik iránti tiszteletből megtartották a koncertet.

Az persze továbbra is benne volt a pakliban, hogy a hobbiszintű vallásvédő Szikora Róbert vagy más tüntetést szervez Kecskeméten, de az este ilyen szempontból csendes volt. Persze nem a TEKA falain belül, ahol a zenekar egy remek koncerttel kedveskedett az egybegyűlteknek. Az egyik jelenlévő elmondásai szerint a technikai problémák leküzdése után Áron, a frontember így vezette fel a koncertet:

“Mindenki hagyja kint, ami az elmúlt napokban történt. Felejtsük el, itt most csak az számít hogy ti és mi együtt vagyunk és, hogy egy jót bulizzunk. Csak az a fontos, hogy vigyázzunk egymásra a tánctéren és érezzük jól magunkat.”

https://www.instagram.com/p/BZY5X7HF_RE/

A zenekar új, HEX című lemezének bemutatója turnéja:

20170922 Kecskemét, TEKA
20170930 Budapest, A38 (sold out)
20171006 Győr, Rómer Ház
20171020 Pécs, Pécsi Est Café
20171027 Veszprém, Expresszó
20171104 Kiskunfélegyháza, Rocktár
20171117 Szolnok, Váróterem
20171125 Debrecen, Roncsbár
20171202 TBA, TBA
20171209 Kapuvár, Stop-Shop
20171215 Szeged, JATE
20180119 Székesfehérvár, TBA 
20180217 Miskolc, TBA

(TBA: To be announced, vagyis bejelentésre vár az információ)

Az Apey előtt minden koncerten a The Southern Oracle és a Stubborn is fellép, kivéve Budapest, ahol csak a Stubborn.

A HEX album elsőnek bemutatott dala a Death már júniusban debütált:

Ezt követte júliusban a Black November:

Majd a címadó dal szeptember elején:

A teljes lemez itt érhető el:

Végül pedig íme egy fotó a HEX fizikai verziójáról, valószínűleg ezt láthatta az említett kecskeméti képviselő is:

1 hozzászólás

Comments are closed.