MEGJELENÉSEKKEL TELI SZEPTEMBER KÖVETKEZIK

Az idei szeptember is hozza magával azt a hagyományt, hogy rengeteg régóta várt album jelenik meg az ősz beköszöntével. Mutatunk néhányat, amelyekre mindenképp érdemes lesz figyelni.

0901 – LCD Soundsystem: American Dream (DFA / Columbia)
James Murphy visszatért, ismét saját lemezének volt a producere és még azt is megmondta, hogy már nincs semmi új mondanivaló a zenében. Új dala , a Tonite talán éppen ezért lett kicsit bohókás:

0901 – Mogwai: Every Country’s Son (Rock Action)
A skót zenekar kilencedik lemezének deluxe kiadása hat demót is tartalmazni fog, érdemes ezt a verziót keresni szeptemberben.

0908 – The NationalSleep Well Beast (4AD)
A már hetedik lemezével érkező The National az új korong első kislemezdalát már májusban megjelentette, ezzel jó hosszúra nyújtotta a promóciós időszakot:

0908 – Tori AmosNative Invader (Decca)
Szeptemberben a tizenötödik lemezét jelenteti meg Amos, amely családi események inspiráltak, így az átlagosnál is nyersebb lesz. A Cloud Riders című dalhoz már dalszöveges videó is készült:

0915 – Foo Fighters: Concerete and Gold (Roswell Records / RCA)
Dave Grohl zenekara kilencedik lemezét adja ki pár héten belül. A Run című dallal felvezetett album Greg Kurstin irányítása alatt készült, aki eddig szinte csak popsztárok lemezein dolgozott). A lemezen több vendégzenész is szerepel, köztük Paul McCartney is, aki az egyik dalban dobol.

0915 – Ringo Starr: Give More Love (Universal)
Az ex-Beatle új lemezére meghívta zenélni régi haverjait, így feltűnik majd a 19.  szólólemezén Paul McCartney, Joe WalshJeff Lynne vagy épp Don Was, aki számtalan The Rolling Stones-lemez producere volt.

0915 – Trent Reznor & Atticus Ross: The Vietnam War (The Null Corporation)
A Nine Inch Nails állandó tagjai ismét filmzenét készítettek, ezúttal A vietnámi háború című tízrészes dokumentumfilmhez. A dupla CD-s és tripla LP-s score mellett ugyanezen a napon jelenik majd meg egy másik dupla lemez is, amely a korszak legnagyobb hatású előadiból válogat. Ezeken a korongokon a The Beatles, a The Rolling Stones, Bob Dylan, a The Jimi Hendrix Experience, Nina Simone, a The Byrds és sok más hasonló előadó dalai lesznek hallhatók.

0922 – The Horrors: V (Wolf Tone / Caroline International)
A brit zenekar ötödik lemeze három évvel később követi az előzőt. Az első kiemelt dal (Machine) június közepén jelent meg: