CSÚCSFOKOZATRA KAPCSOLT A NINE INCH NAILS

Fotó: Forbes

Tavaly év végén egy új EP-vel tért vissza sok év után a Nine Inch Nails brand, bár a név mögött lévő Trent Reznor és Atticus Ross folyamatosan aktív volt filmzenei munkáik által. Nemrég fény derült arra is, hogy a Not the Actual Events EP egy trilógia nyitódarabja, a folytatás Add Violence néven pedig meg is érkezett 2017. július 21-én.

Íme az új EP-t felvezető Less Than videóklipje:

A megjelenés előtt debütált a This isn’t the Place is:

Az Add Violence borítója:

Valamint a hátsó borítója, amely Reznor szerint szintén fontos:

A kiadvány digitálisan már megjelent, valamint előrendelhető a digitális verrzióhoz egy fizikai komponens (ezt tavaly vezették be, az előző EP esetében egy fekete boríték érkezett, amelyben fotók, dalszövegek szerepeltek rengeteg fekete porral összekeverve), de lesz vinyl és szeptemberben CD kiadás is.

Az új dalok érkezése előtt a zenekar feltűnt a 26 év kihagyás új évaddal előálló Twin Peaks sorozatban is, amelyben a Not The Actual Events című tavalyi EP egyik dalát (She’s Gone Away) adták elő The Nine Inch Nails néven. A kis színpadon feltűnt Mariqueen Maandig Reznor, Trent Reznor felesége is, aki a dal stúdióverziójában is háttérvokálozik. Meglepő módon a dobok mögött nem Ilan Rubin ült, hanem az ex-Queens of the Stone Age-dobos Joey Castillo. Mint később kiderült, csak kisegítette a zenekar, mert Rubin épp nem ért rá a forgatás napján.

Ez igaznak bizonyult, ugyanis 2017. július 19-én elindult a NIN 2017-es turnéja a következő zenészekkel: Trent Reznor, Atticus Ross, Ilan Rubin, Robin Finck és Alessandro Cortini.

Az első koncert első pár percéről is videót is megosztottak:

A turné második állomás a Los Angeles-i FYF Fesztivál volt. A rajongók azért is várták annyira ezt az alkalmat, mert egy végstádiumban járó rajongó, Paula utolsó NIN-koncertjére készült. A repülőjegyet, a szállás költéségét, a jegyet és minden egyéb kiadást a rajongói közösség gyűjtötte össze a hölgy számára egy crowdfunding kampány keretében. A történésekről Reznor sem maradt le, sőt saját Instagram-oldalán ezt a fotót talátuk:

Me and Paula backstage!

A post shared by Trent Reznor (@treznor) on

A fentieken túl szintén érdekesség, hogy mindkét eddigi koncerten megemlékeztek a tavaly elhunyt David Bowie-ról, akinek utolsó, című lemeze záródalát (I Can’t Give Everything Away) is feldolgozták egy olyan remix által, amely már korábban megjelent, csak azt nem lehetett tudni, hogy a Nine Inch Nails-tagok állnak mögötte.

A remix stúdióverziója itt hallgatható meg:

A koncertek kapcsán az amerikai Forbes magazin a következőképp összegez: “Ez az egész leginkább a düh és az érzelmek katartikus felszabadításáról szól, ami az élő zenével együtt jön elő. A Nine Inch Nails – kérdés nélkül – továbbra is a legkatartikusabb zenei élmény.”