ELHUNYT CHESTER BENNINGTON, A LINKIN PARK FRONTEMBERE

Chester Bennington, a Linkin Park zenekar egyik vokalistája és frontembere 41 éves korában, kaliforniai otthonában hunyt el. A rockzenész 2017. július 20-án önkezével vetett véget életének. Az első hírek szerint felakasztotta magát.

A Linkin Park 1996-ban alakult, debütáló lemezük (Hybrid Theory) 2000-ben jelent meg és azonnal elsőkategóriás sztárokká tette a zenészeket. Az első album folytatása 2003-ban érkezett Meteora címen, amely az előzőnél is nagyobb stádiumba repítette a zenekart. Ezt követően még öt stúdiólemezük jelent meg, legutóbbi (One More Light) idén májusban. A zenekar első és utolsó magyarországi fellépése pár hete volt a soproni VOLT Fesztiválon.

Bennington szoros barátságot ápolt a májusban elhunyt Chris Cornell énekessel (Soundgarden, Audioslave), aki szintén felakasztotta magát. Cornell 52 éves volt. Bennington Cornell temetésén is részt vett, valamint egy rövid koncertet is adtak a tiszeletére, amelyen elsírta magát. Az összefüggéseket tovább erősíti, hogy tegnap épp Cornell születésnapja volt, az első, amit már nem élt meg.

 

1 hozzászólás

Comments are closed.