ELHUNYT CHUCK BERRY

A rock ‘n roll atyja. Így ismertük meg. Minden idők egyik legjelentősebb zenésze és dalszerzője volt. Számos fantasztikus és meghatározó albumot készített 1957 és 1979 között. Bár a stúdiózást évtizedekig hanyagolta, tavaly ismét lemezt vett fel, amit utolsónak szánt. A Chuck című album már posztumusz kiadványként fog megjelenni, ugyanis Chuck Berry 90 éves korában elhunyt. Az egész rockszakma gyászol.

1926. október 18-án született Charles Edward Anderson Berry néven, de becenevén vált híressé. Az ő nevéhez fűződik a rhythm and blues, majd a rock ‘n roll feltalálása. Ő a mai modern rockzene alapja. A hatvanas évek legnagyobb zenészei mind az ő hatásra ragadtak gitárt. Mind a The Beatles, mind a The Rolling Stones miatta kezdett el zenélni.

A Stones így búcsúzik a legendától:

The Rolling Stones are deeply saddened to hear of the passing of Chuck Berry. He was a true pioneer of rock ‘n’ roll and a massive influence on us. Chuck was not only a brilliant guitarist, singer and performer, but most importantly, he was a master craftsman as a songwriter. His songs will live forever. #chuckberry

Keith Richards külön is megemlékezett a zenészről:

"One of my big lights has gone out.” – Keith, 3/18/17

A post shared by Keith Richards (@officialkeef) on

Ahogyan Mick Jagger is:

John Lennon még 1972-ben mondta a következőt Berry kapcsán:

Chuck Berry otthonában vesztette el eszméletét, a kiérkező orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Egy olyan nevet veszítettünk el, aki nélkül teljesen máshogy alakult volna a zenetörténelem.

Frissítés: nemrég érkezett a család hivatalos nyilatkozata, hogy természetesen hamarosan megjelenik a már említett, tavaly elkészített utolsó Berry-lemez:

Íme a lemezborító:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..