ÚJ KLIPEK – TUDTÁL RÓLA?

Az elmúlt három napban három klipnek is volt premierje. Lehet többnek is, de mi most őket ajánljuk.

A szupergroupnak kikiáltott USEME új dala a ’Szélesvásznú ég’ az ősszel megjelenő második USEME-lemez újabb beharangozója. “A szöveges videóban az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatai láthatóak turnéfilm formájában – hiszen gyakorlatilag végigkoncerteztük egész 2016-ot.” A zenekar májusig országos turnét tart a Leander Kills és az AWS társaságában, ennek kiemelt állomása az április 22-i budapesti buli a Dürer Kertben, nyáron pedig ott lesznek majd minden nagyobb fesztiválon.

Majka, Curtis és Király Viktor találkozása egészen parádésra sikeredett! Majka és Király Viktor már régóta ismerik egymást, hiszen mindketten a popzene meghatározó alakjai, azonban a közös munka ötlete csak ősszel született meg, mikor a Star Academy tévés tehetségkutatóban Majka mint műsorvezető, Viktor mint zsűritag volt jelen. Egy öltözői jammelés során pattant ki a dallam Király Viktor fejéből, Majka pedig azonnal lecsapott a „verzékre”, ahova később a rapbetétek kerültek. Majka állandó kollaborátora, Curtis is azonnal beszállt hatodik emeleten rendezett buliba, így lett teljes a felállás. A videóklipet maga Majka rendezte.

Ganxsta Zolee és a Kartel visszatért a kemény rap stílushoz. A dalról és a klipről így nyilatkozott Zoli a rockstar.hu-nak: „Ez a dal abszolút oldschool, amitől lehet néhányan idegenkedni fognak, de a kilencvenes évek hangzásának szerintem továbbra is van terepe. Amit az elmúlt 5-10 évben a világban rap címszóval csináltak, az betyárosan szar…Imádom, nagyon gettó! Ilyet akartam. Ezzel sem a zenetévék meghódítása a cél. Nem akartunk kierőlködni magunkból egy pop dalt a rádiók kedvéért, inkább azt csináljuk, amit szeretünk. Azt legalább jól csináljuk…Én álmodtam meg, hogy megint ilyen aljasba menjünk le. Melegítős cigányok lettünk újra, akik kirabolnak egy nemzeti dohányboltot, csodálatos asszonyokkal találkoznak, és mindenkitől elszedik a pénzét. Az Experidance-ből is csatlakoztak hozzánk táncosok, hiszen a társulatban én épp Nostradamus szerepét játszom. A rendező, Danika is nagyon sokat hozzátett a kliphez, rengeteget ötleteltünk.”