MARILYN MANSON VALENTIN-NAPJAI

Épp ma 20 éve volt az a Marilyn Manson-koncert, amelyen rögzítettek két olyan dalt, amelyeket el sem játszottak. Zavaros? Valóban. Marilyn Manson Valentin-nap kultusza 1996-ban kezdődhetett és máig tart. Hogy miért ilyen visszatérő dátum nála a szerelmesek ünnepe, azt nem tudjuk, de összeszedtük, hogy mik történtek vele az évek során feburár 14-én. Van pár érdekes esemény.

1997. február 14.

A bevezetőben említett koncert valójában egy “sima” (akkoriban nem voltak túl simák a Manson-koncertek), fellépés volt, itt elérhető a setlist is. Volt ugyan két élő debütálás, de nem sokkal volt másabb, mint az akkori fellépések. Különlegességet azonban ad neki más bőven: az 1996. október 8-án megjelent Antichrist Superstar lemez nyitódalához (Irresponsible Hate Anthem) írt krediteknél az olvasható, hogy a dalt élőben rögzítették 1997. február 14-én. Ezt elsőre mindenki elírásnak vette, de a zenekar vállig állította, hogy ezt a dalt az album felvételekor nem is ismert Zim Zum turnégitárossal élőben rögzítették a Dayton-i koncerten. Állítólag időutaztak. A témára minden rajongó rákapott, próbálták megfejteni a nyilván valótlan állítás mögött rejlő összefüggéseket, máig sikertelenül.

A 2000 novemberében megjelent Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death) album egyik dalánál ugyanezt találjuk: a Born Again című dalt is elvileg 1997-ben rögzítették, noha a koncerten valójában el sem hangzott.

2000. február 14.

A zenekar hivatalos weboldalán ingyenesen letölhetővé vált Charles Manson Sick City című dalának akusztikus feldolgozása. Külön érdekesség, hogy az előbb említett Born Again dalszövegében felbukkannak Charles Manson-idézetek is.

Maga a Holy Wood albumon található a Valentine’s Day című dal is, illetve Manson első feleségéről készült egyik festményének is ez a címe.

2001. február 14.

Holy Wood címen elvileg nem csak a lemez jelent volna meg, hanem az 1996-os Antichrist Superstar, az 1998-as Mechanical Animals és a 2000-es Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death) albumok történetét összefogó regény is. A 2001-es Valentin-napon elérhetővé vált az írás tízedik fejezete. Sajnos több azóta sem jelent meg belőle. A művet a ThisAsValentinesDay.com oldalra töltötték fel.

2002. február 14.

Két rövid művészi videót tett elérhetővé a zenekar, amelyek címei: I Love You With All of My Heart és I Will Love You Until I Die. Mindkét videóban Manson macskája, Lily White volt látható. A cica egyébként tavaly ősszel hunyt el.

2003. február 14.

2003-ban ezen a napon vált elérhetővé az új éra és új imidzs első fotója a zenekarról. A tavasszal megjelent The Golden Age of Grotesque teljes külső megújulással járt és még tagcserét is hozott. A fotó mellé egy videó is érkezett The Mechanism of Desire címmel.

2005. február 14.

A Holy Wood lemezen található The Nobodies című dalhoz 2001-ben készült videóklip, 2005-ben pedig Valentin-napon debütált annak újravágott verziója, amelyből eltűntették a már nem aktuális zenésztársakat.

2007. február 14.

Manson egy új tetoválást készítetett, amely egy spirálszívet ábrázol. Ez az alakzat lett a 2007 tavaszán megjelent Eat Me, Drink Me album központi szimbóluma.

2009. február 14.

A tervek szerint ezen a napon jelent volna meg a The High End of Low album. A megjelenés májusra tolódott.

2017. február 14.

A tervek szerint ezen a napon kellene megjelennie a SAY10 című új lemeznek, de ez egyre valószínűtlenebb.