BALESET ÉRTE A DILLINGER ESCAPE PLAN ZENEKART LENGYELORSZÁGBAN

Az épp Európában turnézó Dillinger Escape Plan zenekart baleset érte egy lengyel autópályán, amikor Varsóból Krakkó felé tartottak. A eset pillanatában épp nem haladt a buszuk, de egy kamion hátulról beléjük szaladt. Legnagyobb szerencséjükre a busz utánfutója sokat felfogott az ütközésből, így a személyi sérülések – a teherautó sorfőrjét leszámítva – nem súlyosak. Összesen így is 13 embert sérült meg, de a zenekartagok karcolásokkal megúszták a dolgot. Ben Weinman gitáros azt nyilatkozta, hogy bár biztonsági okokból mindenkit kórházba szállítottak, nagy szerencséjük volt, mert sokkal rosszabbul is végződhetett volna az eset.

Forrás: www.metalpit.it

A zenekar lemondta a tegnapi krakkói koncertet. A turné folytatása kétséges, ugyanis a felszerelésük nagy része is tönkrement. A koncertsorozat Krakkó után Lipcsébe tartana terv szerint, onnan Prága, Bécs és Budapest a következő állomások. A pénteki A38-as koncert már hetek óta teltházas, de nagy rá az esély, hogy nem sikerül elbúcsúzni a zenekartól a héten. A DEP utolsó nagylemeze tavaly októberben jelent meg. Itt hallgatható meg:

Helsinki, 2017. február 4.

FRISSÍTÉS: a zenekar törölte a teljes hátralévő európai turnét.

A hivatalos nyilatkozat:

“All the gear is destroyed and there are injuries—we are unable to continue this tour right now. The band and crew would like to thank the fans and press around the world for their concern and the Polish police and medical staff for their handling of the situation. We hope to get back to Europe soon.”