ÍGY MÉG BIZTOSAN NEM HALLOTTAD A BOHEMIAN RHAPSODY-T

Jó, lehet, hogy hallottad már, ugyanis nem friss a videó, de mégis sokan most kezdik felfedezni. Alexey Rom valószínűleg egyszerre rajong a Queen zenéjéért és az antik hangszerekért, ugyanis fantasztikus módon hozta össze a kettőt.

A hangszer, amin megszólal a Queen talán legismertebb slágere egy 1905-ben készült Marenghi orgona. A 81 kulcsos muzeális darabra maga Alexey írta meg a dal átiratát.

Bohemian Rhapsody egyébként a Queen 1975-ös A Night at the Opera című lemezén jelent meg, a dalszerző Freddie Mercury volt. A dal kislemezen 1975. október 31-én jelent meg.

 

A kislemez eredeti borítója

Mercury 1991-es halála után 1992 elején (tehát épp 25 éve) a dal visszakerült a lejátszási listák élére. 1993-ban a mókamester “Weird Al” Yankovic is rögzített egy paródiát Bohemian Polka címen. A dal 40. évfordulója alkalmából 2015. novemberében újra megjelent 12″-es kislemezen az akkori Record Store Day Black Friday keretében. Szintén ekkor – 40 évvel a felvétel után – jelent meg a már említett A Night at the Opera lemezt bemutató koncertfilm is A Night At The Odeon – Live at Hammersmith ’75 címmel. Ezen található a dal első élő előadása.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..