A Beatles a Kobuciba költözik

A magyar Beatles-rajongóknak nem lehet okuk panaszra. Amellett, hogy a 2013 óta aktív The Bits ősztől a nyár beköszöntéig rendszeres klubkoncertekkel örvendezteti meg rajongóit országszerte – Budapesten pedig minden hónapban a Muzikum Klubban -, és nyaranta számtalan szabadtéri helyszínen felbukkannak, nem áll tőlük távol az sem, hogy időről időre rendkívüli meglepetésekkel kedveskedjenek közönségüknek.

A tavalyi nagysikerű 100 dalos koncertnap után idén augusztus 21-én a Kobuci Kertben megrendezik az első Országos Beatles Találkozót sok-sok érdekességgel és rendhagyó koncertblokkal. Természetesen a délután minden mozzanata a Beatles-ről fog szólni: teljes egészében megelevenedik a legendás liverpooli négyes utolsó hivatalos koncertje, majd Petruska András, Kőváry Zoltán (The Trousers), és a Beatles 50 blog szerzője, László Róbert társaságban veszi kezdetét egy kellemes beszélgetés múltról és jelenről.

Derecskei Zsolt zenekarvezető azt is elárulta, hogy a rendezvényt egy nagyszabású játék előzi meg, ahol nem mindennapi a nyeremény sem: egy eredeti hegedűalakú basszusgitár. A játék részletei: http://thebits.hu/obt-hofner-nyeremenyjatek.php
A hangszert az utolsó koncertblokk közepén sorsolják ki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Bits nem csak Magyarországon örvend népszerűségnek: 2015-ben a nívós BeatleWeek-re is meghívást kaptak, és a legendás Cavern Club-ban eljátszották az akkor kereken fél évszázados Help! nagylemez teljes anyagát.

bits_cavern

Egyedüli közép-európai zenekarként pedig a Paul McCartney hegedűalakú basszusgitárját készítő Höfner gitárgyár támogatását is élvezik.

Az eseményről további információk: https://www.facebook.com/events/596071213904883/

Az ebben a hónapban 50 éves Revolver albumról mi is megemlékeztünk, előtte beszámoltunk egy különleges aukcióról, ami a Love Me Do első felvételénél használt dobfelszerelésről szólt, valamint infografikán bemutattuk a Beatles Spotify-on töltött első 100 napjának látványos eredményeit is.