RADIOHEAD RAJONGÓKAT TÁMADTAK MEG ISZTAMBULBAN

A brit Radiohead kilencedik nagylemezének fizikai megjelenése alkalmából a világ különböző nagyvárosaiban tartottak egész napos streaming partit június 17-én, pénteken. A török nagyvárosban sajnos erőszakos támadásba torkollott a rendezvény.

Az ‘A Moon Shaped Pool‘ címre keresztelt új Radiohead-album május 8-án debütált világszerte egy rádiós premier keretében (Magyarországon a debreceni FM90 Campus Rádió mutatta be), a kiadvány fizikai megjelenése azonban csak június 17-én következett (CD, fekete vinyl, limitált fehér vinyl). Néhány kiválasztott lemezboltban eseményt is szerveztek, amely során egész nap a lemez szólt, a rajongók pedig összegyűlhettek beszélgetni. Isztambulban egy csoport bement a lemezboltba, megverték a tulajdonost, összetörték a berendezést és a bántalmazták a bent lévőket, akik végül kihurcoltak az utcára. Egy férfi fején üveget vertek szét. Szerencsére ennél súlyosabb sérülés nem történt. A csoport magyarázatot nem adott, de az incidens közben kiderült, hogy az volt a problémájuk, hogy a Ramadán ideje alatt alkoholt fogyasztottak a lemezboltban lévők.

Itt egy videó az esetről:

A Radiohead hivatalos közleményben fejezte ki együttérzését:

“A szívünk azokkal van, akik az isztambuli Velvet IndieGround-ban megsérültek. Reméljük, hogy egy nap úgy nézünk vissza az ilyen erőszakos cselekményekre, mint az ősi múltra. Jelenleg csak szeretet és támogatást tudunk nyújtani a rajongóinknak Isztambulban.”

Az ‘A Moon Shaped Pool‘ a világ több országában első helyen nyitott a listákon, Magyarországon a MAHASZ listán a legjobb helyezése eddig a 22. volt.