KORN: MÉG IDÉN ÉRKEZIK AZ ÚJ ALBUM

Az idén 23 éves Korn pár éve visszatért gitárosa, Brian “Head” Welch nemrég nyilatkozta, hogy a zenekar 12. stúdióalbuma még idén meg fog jelenni, várhatóan ősszel vagy télen, ráadásul a lemezt egy másik kiadónál szándékoznak piacra dobni. Úgy tűnik, hogy a legutóbbi lemezt gondozó Prospect Park munkájával nem voltak maradéktalanul elégedettek.

Állítása szerint az új lemez sokkal jobban gitárközpontú lesz, mint az utóbb Korn-korongok. Bár Head már az előző, The Paradigm Shift című lemeznél is a zenekarral volt, arra az anyagra még nem sikerült igazi összhangba kerülnie a zenekar másik gitárosával, James Shaffer “Munky”-val. Azóta eltelt 3 év, aminek nagy részében turnéztak, illetve sokat zenéltek próbateremben is.

Welch azt is elárulta, hogy nagy hatással volt a zenekarra a 2014-es Korn / Slipknot közös turné, ugyanis a Slipknot fellépéseit nézve, rájöttek arra, hogy honnan is indultak. Most ehhez próbálnak kicsit visszakanyarodni.

Persze nem ez lesz az első visszakanyarodásuk: hasonlót nyilatkoztak már 2003-ban is, amikor a Take a Look in the Mirror című lemezüket népszerűsítették, akkor elhangzott a klasszikus “vissza a gyökerekhez” kifejezés is. Ez volt egyébként az utolsó lemez, amit a klasszikus Korn felállás rögzített, Head 2005. februárjában hagyta ott a zenekart.

A második alkalom, amikor visszatérésről, keményedésről beszéltek a 2010-es Korn III: Remember Who You Are album volt, amelyet újra analóg módon, szalagra rögzítettek. A római hármas egyébként azt jelezi a címben, hogy ez volt a harmadik lemezük, amelyet Ross Robinson producerrel rögzítettek (a másik kettő a zenekar első két lemeze volt: Korn (1994) és Life is Peachy (1996). Robinson olyan hangzást kreált a zenekarnak az 1994-es bemutatkozó lemezre, amely évekig élen járó példa volt és sokan próbáltak hasonlót alkotni.

Kíváncsian várjuk, hogy 2016-ban mit tud kihozni magából a zenekar.