SCHUSTER LÓRÁNT JÓZSEFVÁROS ÚJ DÍSZPOLGÁRA

A hagyományokhoz híven József-napon adták át a kiemelkedő érdemeket szerzett józsefvárosiaknak az önkormányzat elismeréseit. A Józsefváros díszpolgára kitüntetést Schuster Lóránt, a magyar rockélet különleges alakja, a Gesarol alapítója, a P. Mobil együttes vezetője vehette át Kocsis Máté polgármestertől. Az Olasz Kultúrintézetben ünnepélyes keretek között kiosztották a “Józsefvárosi Becsületkereszt”, a “Józsefvárosért”, a “Józsefvárosi Aranykoszorú” és a “Jó Sport” elismeréseket is. A jótékonysági árverésből befolyt bevételt a fogyatékkal élők társadalmi integrációját munkahelyteremtéssel támogató Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány javára ajánlották fel.

2016-ban a Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete a Díszpolgári címet Schuster Lórántnak ítélte. Schuster Lóránt a legendás Gesarol alapítója, a P. Mobil vezetője. Szerepe a hard rock hazai történetét meghatározó P. Mobil együttesben évtizedek óta kiemelkedő: egyszerre szervező, menedzser és szövegíró. Olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint az Utolsó cigaretta, az Örökmozgó lettem, a Menj tovább, a Rocktóber és a Honfoglalás szvit. Tőle származik a magyar rockrajongók körében elterjedt szállóige: „A rock örök és elpusztíthatatlan!” Schuster Lóránt évtizedek óta a kerületben él.

Schuster Lóránt

„Kissrác koromban találkoztam először a rock and rollal egy koncerten, és ez a vonzalom azóta is tart. Innen is szeretnék köszönetet mondani a P. Mobil mindenkori zenészeinek és mindenkinek, aki részt vett ebben a közös gyönyörűségben” – mondta pohárköszöntőjében Schuster Lóránt. Hozzátette: úgy érzi, a zenekarral a mai napig hűek ahhoz, ami fontos a rockzenében. „Az igazi rockzenének ereje van. Lehet beszélni róla, lehet hasonlót csinálni, de a kérdés az, hogy mi van mögötte” – szögezte le.

A zenekarvezető felidézte, hogy 28 évesen költözött a VIII. kerületbe, először a Koszorú utcában lakott, a P. Mobillal írtak is egy számot a Koszorú utca sarkán álló pléh Krisztusról, ami ma is szépen gondozott. „Azóta rengeteg dolog történt a kerületben, látom a fejlődést, és azt, hogyan szépül. Mégis, nekem a lakásomnál lévő Rökk Szilárd utcai fák a kedvenceim, amelyeket nemrégiben ültettek” – jegyezte meg Schuster Lóránt.

További kitüntetettek: ITT.