SCORPIONS- FEBRUÁR 29.- PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA

Az 50 éves jubileumi turnéjuk keretében február 29-én Budapesten is fellép a Scorpions. A koncertet szervező Live Nation összegyűjtött néhány érdekesebb adatot az öt évtizedes karrierjükből:

Több, mint 100 millió albumot adtak el világszerte, ezzel ők a legsikeresebb rock banda az európai kontinensről.

Az első slágerlista vezető lemezük az 1982-es Blackout volt, de érdekes módon nem Németországban érték fel vele a csúcsra, hanem Hollandiában.

Eddig 41 videóklipet készítettek, a világ számos országából származó rendezők segítségével. Legtöbbször amerikai direktorokkal dolgoztak, de rajtuk kívül még természetesen német illetve svéd, dán, spanyol és orosz rendezővel is tevékenykedtek.

Legsikeresebb kislemezük a Wind Of Change volt 1991-ben, 14 országban vezették vele a slágerlistákat, Európa összes országában pedig top10 felvétellé vált.

Pályafutásuk   kezdetétől kizárólag angol szöveggel írták és adták elő a dalokat, egyetlen alkalommal tettek kivételt: a Wind Of Change slágerüket 1991-ben felvették orosz és spanyol nyelven is, ezeket kizárólag kislemezen lehetett megvásárolni az adott országban, így manapság a gyűjtök komoly összegeket ajánlanak egy-egy piacra kerülő darabért.Scorpions-BudapestArena

1995-ben vettek fel lemezre először nem saját szerzeményt:White Dove című daluk az Omega együttes Gyöngyhajú lány nótájának átdolgozása, amelyet a ruandai mészárlás menekültjeinek megsegítésére vettek fel jótékony célból, és Európa több országában is a slágerlisták élmezőnyébe tudott kerülni.