Jótékonysági The Beatles-est egy kerek évforduló kapcsán

A The Beatles 1969. január 30-án a londoni Apple székház tetején adott koncertje volt az utolsó élő fellépés a zenekar történetében. Az akkor készülő Let It Be filmhez rögzítettek dalokat a tetőn. Számtalan ötletük volt, hogy hol tegyék ezt meg, hol legyen egy visszatérő koncert, de végül nem mentek messzire. Fogták a filmes stábot, pár új dalt, ami a Get Back session alatt íródott (kivéve a One After 909, amelyet 17 évesen írt Lennon) és belevágtak. Ringo Starr és George Harrison is majdnem meggondolta magát az utolsó pillanatban, de Lennon rendet tett: “Baszd meg, csináljuk meg!”.

A koncert rendesen felzaklatta az ebédidőtől zsúfolt belvárost, a rendőrök is hamar megérkeztek. Egy kicsit sikerült őket visszatartani, de végül feljutottak a tetőre és lekapcsolták az áramot. Alig több, mint 20 percet tudtak játszani, azt viszont 4+2 kamera rögzítette (négy a tetőn, egy a bejáratnál, egy az utcán). A többi – ahogy mondani szokás – már történelem. Persze az egész az, hiszen mindez majdnem kereken 50 éve történt.

Az 50. évforduló napján – 2019. január 30-án azonban levetítésre kerül a teljes koncertfilm a debreceni Nagyerdei Víztoronyban. Az est egy beszélgetéssel folytatódik, majd open mic jelleggel bárki játszat The Beatles-dalokat a színpadon.

A jegyár 990 Ft, a teljes bevételt pedig a Debreceni Klinika területén lévő daganatos gyerekeknek ajánlják fel a szervezők.

Az open mic fellépésekre az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni, akár egy dal előadásával is:

Reszegi László
+36706336680
laszlo.reszegi@gmail.com

További részletek a Facebook eseményben, ITT.