A kenguru: A TRIP hajón folytatódik januárban a könnyűzenei filmklub

Folytatódik a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának filmklubja, az Extázis héttől tízig. A beszélgetésekkel is kiegészülő vetítések keretében az 1975-ös A kenguru című film következik. Január 10-én a filmklub házigazdája Gelencsér Gábor, akinek vendége Gálffi László, a film főszereplőjének megformálója lesz.
Folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja, ezúttal a TRIP Hajón. A vetítéssorozat továbbra is a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba. A vetítés keretében a szervezők a korszakról, a fiatalságról, a könnyűzenéről és természetesen a filmekről szóló beszélgetésekre is marasztalják a résztvevőket.Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2019. január 10-én Zsombolyai János A kenguru című filmjét tekinthetik meg az érdeklődök. A vetítés utáni beszélgetésen a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak a vendége Gálffi László, a film főszereplőjének megformálója lesz.

A kenguru története szerint Varju István ifjú teherautó-vezető minden álma, hogy kamionos legyen, és világot lásson. Célkitűzéseinek mindent alá is rendel. Zil teherautójára egyszer felvesz egy stoppos lányt, és bár tetszik neki, nem szegi meg a munkafegyelmet, vállalja a „kenguruságot”. A kőbányai munkáslánnyal, Zsozsóval való kapcsolata azonban mégis másként alakítja az életét.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/336784633584237/
Jegyvásárlás: https://jegyx1.hu/eloadas/56
Jegyár: 600 Ft.