Jónás Vera Experiment & Thom Artway Debrecenben és Budapesten

Fotó: Jónás Vera FB

A Jónás Vera Experiment Debrecenben és Budapesten zárja az idei sűrű évet. A koncerteken a vendég az angliai turnéról nemrég visszatérő cseh Thom Artway és zenekara. A két zenekar egy cserekoncert keretében már Brnoban is együtt lépett fel novemberben. Legutóbbi interjúnkat Verával itt olvashatjátok.

Jónás Vera és zenekara megint nagyon sűrű évet zár. Rengeteg hazai klub és fesztivál fellépés mellett lengyel fesztivál nagyszínpadán adtak koncertet Santana után, ázsiai turnén voltak, ami érintette Japánt, Dél Koreát és Kínát, illetve koncerteztek Németországban, Hollandiában, Szerbiában, Macedóniában és Csehországban is.

Emellett Vera és Kozma Kata zeneszerző közös szerzeménye lett Ujj Mészáros Károly legújabb, X – A rendszerből törölve című filmjének vége főcímdala. Tavaly megjelent Last Song című dalát Fonogram díjra jelölték, és tizenkét európai ország rádiójában is műsorra tűztek. Megjelent a Borzongásaim, a zenekar első hivatalos magyar nyelvű dala és a hozzátartozó klip.

A 2019-es év is hasonlóan sűrű lehet, hiszen az Experiment bekerült az INES#talent programba, melynek célja, hogy segítsen a feltörekvő zenekaroknak eljutni a külföldi közönséghez.