SOK KLIP PREMIERJÉRŐL ÍRTUNK – Fish!, Halott Pénz, Depresszió, Nomad, AWS

Pár napja írtunk arról, hogy nagyon jönnek az új klipes dalok és lám, megint itt egy csomó premier a nyakunkban.

Kezdjük visszafelé, a legfrissebb a Depresszió 2017-ben megjelent “Válaszok után…” albumról kiválasztott címadó dalnak a turnéfilmje. Az album a napokban platinalemez státuszt ért el, a kisfilmről az alábbiakat mondta Halász Ferenc énekes/gitáros:
„Mivel a dal is arról az energiáról szól, amit a zene és egy koncert adhat, ezért kézenfekvő volt, hogy egy koncertklip készüljön hozzá. Szeretem az ilyen videókat, mert ezek természetes közegében mutatják meg a zenekart, és azt a részét láthatják az emberek a munkásságunknak, amit a legjobban élvezünk. Mivel manapság nem számít kuriózumnak egy koncertfelvétel felbukkanása egy zenekartól, ezért minőségi anyagra van szükség ahhoz, hogy egyértelmű legyen a különbség a koncertklip és a videós beszámoló között. Úgy érezzük, hogy Tokay Péter és a Pixel Film munkájának köszönhetően egy hangulatos, és hiteles kordokumentum született a Depresszióról. Több fesztiválon is forgattunk, valamint a 18. születésnapi koncertünkön, a budapesti Trackben. Mindenképpen szerettük volna megörökíteni ezt a koncertet valamilyen formában, hiszen ez volt a Depresszió eddigi leglátványosabb fellépése, valamint az egyik legtöbb látogatót vonzó önálló bulink is.”

Jöjjön a klip:

A Depresszióval szinte egy időben debütált a Nomad új videója is. Ez a dal ismét egy tökéletesen jól összerakott Nomad dal, kiváló vokálokban gazdag, nem erőltetett szövegű, kellemes hallgatnivaló. A rajongóknak mindenképpen fontos és jó hír, hogy már keveset kell csak aludni, hogy október 26-án kézbe vehessék a negyedik Nomad albumot. A “Piros és zöld lámpák” az “Új remény” második klipes dala. Aki pedig nem látta az első dal klipjét, annak ajánljuk, a “Pillanatok” legérdekesebb filmes része, hogy Nomad rajongók küldtek el 1-1 emlékezetes pillanatot, ebből készült el a klip.

Tessék a két klip, hogy ne kelljen keresgélned:

A koncertek után, végre klipben is megmutatja a Fish!, hogy mennyire elhivatott Iron Maiden rajongók. A “Be kell adni” zenéje és klipje is a legendás zenekart idézi, szellemes, vicces, a Fish! tudja hogyan kell vizuálisan lekötni a nézőt. Nem elcsépelt, a dal pedig pont annyira hosszú amennyinek lennie kell ahhoz, hogy a témát ne unjuk el. Jó lett, ennyi.

Erre a napra is jutott egy új AWS klip, látszik, hogy dolgoznak keményen a srácok. (Apropó a Fish! klipet érdemes figyelni az AWS geg miatt…) A “Fekete részem” folytatja a korábbi klipek hangulatát, sokat nem érdemes ezen lovagolni, úgy tűnik a csapat tényleg a borultabb irányt hozza most, csak drukkolni tudunk, hogy a közönség is kitart, egyelőre soknak tűnik ez a komor hangulat, a “Fekete részem” képi világa (kényszerzubbony, vívódás, gyógyintézet, stb.) ráadásul az előzmények után ötletben halványabbra sikerült, nem korbácsolta fel annyira a kíváncsiságunkat, mint az “X/0” esetében. Ráadásul ott a dal is erősebb lett.

A sok rockzenei produkció után jöjjön napjaink legnépszerűbb formációja a Halott Pénz. Nehéz eldönteni, hogy derék iparos munka ez a jövő évi fesztiválszezonra, vagy tényleg kialakulóban van a Halott Pénz saját stílusa és nem akarnak mást mint laza szövegű, bulizós koncertdarabokat írni. A dal melankólikusan indul, aztán természetesen jöhet az ugrálás, bulizás, közben a szöveget lehet a lányoknak-fiúknak egymás fülébe dúdolni. Persze az is lehet, hogy nem kell megfejteni a “Hajtól Szívig” hátterét, egyszerűen van egy új Halott Pénz dal és kész. Ráadásul elég könnyen elröpül az a 4 perc, tehát nem szenvedés végig nézni, hallgatni. A klipben máris feltűnnek azok az elemek, amiket lehet majd a koncertek látványvilágába is beépíteni, táncoslányok, színes füst, a kommentekből ítélve pedig- amit nyilván nem szabad készpénznek venni- azért érződik, hogy nagyon nagy az elvárás a zenekarral kapcsolatban. Nem vagyunk meggyőződve, hogy ezt most sikerült megugrani.

Lehet ízlelgetni:

 

Borítókép:

.