Backstage – A cégalapítástól a sikerig

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program keretében az ötödik évadban is folytatódik a Backstage sorozat. A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken tudtok:
https://goo.gl/forms/F49L2dZo8FC8BfeO2

I. panel
Hogyan működnek a zenei vállalkozások?
Időpont: 09.30-11.00
A zenekar, a klub, a fesztivál nemcsak művészeti produktum, hanem vállalkozás is. A jól működő vállalkozói háttér különösen fontos, ha még pályázunk is zenekarral vagy klubbal. Melyek a legjobb vállalkozási formák, mik a zenei vállalkozások buktatói? Erről beszél Márkus Márta, pályázatíró, könyvelő, aki sok kulturális vállalkozás útját egyengette, többek között a Hangszert a kézbe programsorozat és az Öröm a zene tehetségkutató versenysorozat pályázatokkal kapcsolatos háttéradminisztrációját intézi.
Előadó: Márkus Márta pályázatíró, könyvelő

II. panel
Zenekar és a sajtó – Milyen a jó együttműködés?
Időpont: 11.30-13.00
A zenei médiának tartalomra van szüksége, a zenekaroknak megjelenésre. Jó esetben tehát mindenki nyer az együttműködésen. Ehhez azonban a zenekaroknak a szerkesztők fejével kell gondolkodnia. Mi érdekes a zenei médium számára? Újságírók, tévés szerkesztő mutatja meg, hogyan néz ki egy jó együttműködés a zenei sajtó szempontjából.
Előadó, moderátor: Réz György (Majdnem Híres Rocksuli)
Vendégek: Dankó Gábor – Lángoló Gitárok, Nagy István Steve – M2 Petőfi TV

III. panel
Sikersztorik, zenekarok
Időpont: 13.30-15.00
Régen mindenki a lemezkiadó szerződésére hajtott, aztán hátradőlt, és várta a sikert. Ma az ismertség építésének nagy részét magának a zenekarnak kell építenie, ebben segít a Hangfoglaló program pályázati rendszere is. Hogyan dolgoznak ma a zenekarok? Hogyan lehet okosan felhasználni a pályázati pénzeket. Hogyan éli meg mindezt a zenekar?
Moderátor: Réz György
Vendégek: Zentai Márk (MÖRK zenekar), Czeglédi Szabolcs (Run Over Dogs)

A cikk a Hangfoglaló Zenei Program támogatásával készült: