Azok a régi csibészek: Vissza a nyolcvanas-kilencvenes évekbe! – Rendhagyó évadnyitó beszélgetés az Animal Cannibals tagjaival

Októberben Koller László “QKa MC” és Dósa Richárd “Ricsipí”, azaz az Animal Cannibals részvételével indul útjára a Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának következő évada, az Azok a régi csibészek poptörténeti talkshow. A nosztalgikus hangulatú beszélgetés helyszíne ezúttal is a Magyar Rockhírességek Csarnoka lesz. Érdemes időben regisztrálni, mert hamar elfogynak a helyek!

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a könnyűzene-történeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét. A sorozat célja, hogy első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról és az ifjúsági kultúráról. A talkshow következő, október 4-én esedékes alkalma a nem is annyira távoli múltba, a ’80-as, ’90-es évekbe kalauzolja a vendégeket.

Ezúttal az 1989-ben alakult Animal Cannibals, azaz Koller László “QKa MC” és Dósa Richárd “Ricsipí” duója mesél arról, hogy milyennek látták azokat „a régi szép időket”. A zenészeket életútjukról, zenéjükről, pályafutásukról ezúttal is Lévai Balázs kérdezi.

Az egyik legnagyobb hatású magyar rap/hiphop csapat, a stílus egyik legfontosabb magyarországi előfutára a mai napig aktív. Első lemezük 1995-ben jelent meg, a legutóbbi pedig 2016-ban. A fiúk az utánpótlás-nevelésből is kivették a részük: a Fila Rap Jam nevű rendezvénysorozatot 1996-ban hívták életre, azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsenek a fiatal rap és hiphop zenészeknek a bemutatkozásra. Az elmúlt évtizedekben összesen öt telt házas versenyt rendeztek meg a Petőfi Csarnokban. Azt, hogy a lassan 30 (!) éve működő formáció nem keveset tett le az asztalra, a 2012-ben megjelent, Respekt! című album is tanúsítja: a lemezen 19 hazai hiphop formáció, vagyis a magyar rap-elit  tiszteleg egy-egy feldolgozással az Animal Cannibals előtt.

A 2018. október 4-én esedékes, soron következő beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az rsvp@hangfoglalo.hu címen lehet.