A Hangfoglaló Program bemutatja: Fesztiválroadshow 2018

Véget ért a Hangfoglaló Program tizenegy fesztiválból álló nyári roadshow-ja. Az országjáró turnén nemcsak egykori és jelenlegi támogatottjaink koncertjeit hallgathatták meg a fesztiválozók, de a Programiroda munkatársai pályázati információkkal, és hangfoglalós nyereményekkel is szolgáltak a látogatóknak. Most pedig egy videóban is bemutatjuk a fesztiválroadshow legizgalmasabb pillanatait.

A Hangfoglaló Program évről-évre együttműködik hazánk fesztiválszervezőivel egyrészt azért, hogy a potenciális pályázóknak segítséget, tanácsot adjon, másrészt pedig, hogy ezeken a rendezvényeken a Program fellépési és bemutatkozási lehetőséget biztosítson az adott év Induló Előadói Alprogramjában támogatást nyert produkcióknak.

Ugyanakkor az eddigi évek munkájának eredményeként egyre több lehetőség nyílik meg a Hangfoglaló Program támogatásában elindult formációk előtt.  A fesztiválok jóval több időpontot nyitottak meg a hangfoglalósoknak, mint amit a 20 induló előadó kitöltött volna, ennek köszönhetően korábbi támogatottak is felléphettek. Hazánk legizgalmasabb, eltérő elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve így végül összesen 64 koncertet hallgathatott meg május és augusztus között a közönség a Hangfoglaló Program zenészeitől, zenekaraitól.

Hat helyszínen – Bánkon, Veszprémben, Debrecenben, Kapolcson, Szegeden és Szentendrén – nemcsak zenészekkel volt jelen a Hangfoglaló, de a Programiroda is kitelepült: tájékoztató anyagokkal, információkkal és nyereményjátékokkal várták a látogatókat. Emellett pedig a Hangszert a kézbe kiállítása is izgalmas lehetőséget nyújtott a fesztiválozóknak arra, hogy régóta vágyott, vagy éppen még sosem látott hangszereket próbáljanak ki. A hangszersimogató munkatársai az egész roadshow folyamán tanítgatták a lelkes érdeklődőket. Az idei roadshow fontosabb mozzanatait és a tanulságokat összegző videó az alábbi linken érhető el:

A teljes fesztiválprogram:
– Belvárosi Fesztivál – Budapest, május 27.
– Feszt!Eger – Eger, június 1-2.
– Tiszavirág Fesztivál – Szolnok, június 19-23.
– VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó – Vác, július 5-8.
– Bánkitó Fesztivál – Bánk, július 11-14.
– Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 18-21.
– Campus Fesztivál – Debrecen, július 18-21.
– Művészetek Völgye – Kapolcs és Taliándörögd, július 20-29.
– Malomfesztivál – Orom, augusztus 17-18.
– Szegedi Ifjúsági Napok – Szeged, augusztus 22-25.
– ArtKert Fesztivál – Szentendre, augusztus 24-26.