Szegeden ért véget a Hangfoglaló Program nyári roadshowja

Nézőcsúcsot döntött az ötvenedik Szegedi Ifjúsági Napok, melyen 100 ezer látogató vett részt. A nyárzáró fesztiválon – a nyári roadshow utolsó állomásán – a Hangfoglaló Program már visszatérő partnerként vett részt. A program negyedik évados induló előadói a nagyszínpadon zenéltek, az infopultos kitelepülés pedig a Tisza-parton várta az érdeklődőket.
Először fordult elő az ötvenéves Szegedi Ifjúsági Napok történetében, hogy a fesztivál két napon is kitehette a „megtelt”táblát. Idén a Pet Shop Boys fellépésének napján sem fértek be a későn érkezők és annak ellenére, hogy a szombati főhős, Sean Paul lemondta a koncertjét, a SZIN zárónapja is teltházas lett. „Nemigen volt még olyan fesztivál, ami egy ilyen headliner lemondása után is jegyeladási rekordot produkált” – mondta Kolonics Erika főszervező. Hozzátette: ”Ez csak azt jelentheti, hogy a SZIN-feeling önmagában is vonzó.”

A Hangfoglaló Program támogatott előadói a roadshow nyárzáró állomásán is sokakhoz eljutottak: három zenekar is a nagyszínpadon játszhatott.  Erről az élményről mindannyian lelkesen meséltek, és mivel a helyszín játéktere a Sziget nagyszínpadának méreteivel vetekedett, a feltörekvő zenészek a legnagyobbakkal azonos körülmények között játszhattak.

The Bluebay Foxes a nyitónapon elsőként lépett a Borsodi Nagyszínpadra. A második napon a főhelyszín line-upját a DUNGAREE nyitotta meg, míg pénteken – a Pet Shop Boys előtt néhány órával – a Ham Ko Ham vette birtokba a nagyszínpadot.

                                                            Fotó: DUNGAREE – Facebook

A Programiroda pénteken és szombaton települt ki tájékoztató anyagokkal, információkkal és nyereményjátékokkal. A látogatók nemcsak a kirakósokkal és keresztrejtvénnyel játszottak, de a Hangszert a kézbe kiállítása is izgalmas lehetőséget nyújtott a fesztiválozóknak arra, hogy régóta vágyott, vagy éppen még sosem látott hangszereket próbáljanak ki. A hangszersimogató munkatársai az egész roadshow folyamán tanítgatták a lelkes érdeklődőket.

Az idei nyári szezon ezzel lezárult, azonban ősszel sem pihen a Hangfoglaló stábja. A Programmal legközelebb olyan rendezvényeken találkozhatnak az érdeklődők, mint a Budapesti Music Expo, és az NKA25 – Hangfoglaló turné, melynek keretében a Hangfoglaló Program koncertekkel, filmvetítéssel, beszélgetésekkel kapcsolódik be a 25 éves kulturális intézmény ünneplésébe. Jövőre pedig újabb zenei fesztiválokon biztosít majd fellépési és bemutatkozási lehetőséget a Program az ötödik évad Induló Előadói Alprogramjában támogatást nyert produkcióinak.