KLIPPREMIEREK! – ROAD – LEANDER KILLS – FATAL ERROR

Három igen erős zenekar klipje debütált az elmúlt napokban! A dalok és klipek már biztos előfutárai az őszi turné szezonnak, úgy tűnik minden banda teljes erőbedobással készül az év hátralévő koncertjeire. Új dal, profi klip, érett mondanivaló mindenkinél. Nézzük sorban ki mit hozott össze:

Leander Kills – Majd úgy sírsz értem

Augusztus 30-án a Budapest Parkban játszott a Leander Kills, ahol egy vadonatúj dalhoz – Majd úgy sírsz értem – forgattak klipet. Októbertől pedig indul az őszi turnéjuk.

ROAD – Ölj meg december

A tavasszal kiadott az “A tökéletesség hibája” album Ölj meg december című dalához készült el a ROAD új klipje a frontember Molnár Máté ötletei alapján. Nagy Viktor (MihasznaFilm) kommentátrja a kliphez: “Életünk minden jelentős évfordulós eseményét nagy csinnadrattával üljük meg. Viszont a születésnapok, névnapok, ballagások, évfordulók, karácsonyok, legénybúcsúk mellett csak egyetlen eseményről tudjuk, hogy biztosan bekövetkezik az életünkben: ez pedig nem más, mint a halálunk. Milyen érdekes, hogy pont ennek időpontjáról nincs fogalmunk, pedig soha, senki nem kerülte még el, mióta világ a világ. Ha viszont tudnánk, hogy mikor üt az utolsó óránk, akkor ez az ünnep is közhellyé züllene-e, mint a legtöbb? Vajon itt is megjelenne-e a képmutatás, az érdekérvényesítés, a simli, a dörgölőzés, a mikor-megyünk-már-haza-attitűd? Amikor legelőször hallottam az “Ölj meg december”-t, és Máté felvázolta az alapötletét, azonnal tudtuk, hogy a zene és szöveg által lefektetett bölcsen keserédes és nihilista hangulatot csakis egy groteszk tor keretei közé lehet beszorítani, és meg is egyeztünk gyorsan, hogy a többi közös projekttől eltérően itt most a lehető legkevesebb digitális utómunkát akarjuk használni. Van viszont helyette sok-sok metafora, átértelmezett gesztusok, szokások, őszinteség, képmutatás: csakúgy, mint az összes többi ünneptelen ünnepünkön. Szerintünk ez a dal és klip kiváló illusztrációként szolgál ahhoz, hogy eljátsszunk ezzel, az egyébként nem is annyira beteg gondolattal.”

Fatal Error – Kulcs

Második albuma után máris itt az új Fatal Error dal. A „Kulcs” ismét egy szövegcentrikus darab, a zene pedig hozza a keményebb, érettebb Fatal Error vonalat. Lassan tényleg felnőnek ezek a srácok.

 

A hírt támogatta: