Jubileum Szegeden – Hangfoglaló Program a SZIN-en

Az ország nyárzáró bulija a Hangfoglaló Program roadshowjából sem maradhat ki: a fesztiválszezon következő állomása augusztus 22-26. között a Szegedi Ifjúsági Napok lesz. Négy napon keresztül nyüzsög majd a rendezvénytől a Partfürdő és a napfény városa. A közönség többek között a Hangfoglalós zenekarok koncertjeit is meghallgathatja. A Programiroda munkatársai pedig ezúttal is pályázati tájékoztatóval és nyereményjátékokkal várják az érdeklődőket.

A Hangfoglaló Program évről-évre számos zenei fesztiválon biztosít fellépési és bemutatkozási lehetőséget az adott év Induló Előadói Alprogramjában támogatást nyert produkcióinak. Ezen a nyáron összesen 58 koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program zenészeitől, zenekaraitól. A roadshow utolsó színhelyeként a napfény városába települ ki a Programiroda, míg a zenekarok a Szegedi Ifjúsági NapokBorsodi Nagyszínpadán lépnek fel.

The Bluebay Foxes rögtön a nyitónapon egy kis indie-rock hangzással kezdheti el hangolni a közönséget. A második napon aztán a grunge és a stoner rockot játszó DUNGAREE nyitja a nagyszínpados line-upot. Pénteken pedig egy erős stílusváltással a Ham Ko Ham kapja meg a színpadot egy órára, hogy szokásukhoz híven autentikus roma zenéjükkel csináljanak fergeteges hangulatot.

Péntektől pedig a Programiroda munkatársai is kitelepülnek a fesztiválhelyszínre, ahol infopulttal, tájékoztató anyagokkal, játékokkal és persze nyereményekkel várják majd az érdeklődőket. A standnál szombat estig várnak minden potenciális pályázót és érdeklődőt, hogy segítséget, tanácsot adjanak a program által nyújtott lehetőségekről. A Művészetek Völgyéhez, a Campushoz és Bánkitó Fesztiválhoz hasonlóan ide is kíséri a Hangszert a kézbe kiállítása a Programirodát. Az országjáró interaktív hangszersimogató a szegedi fesztiválozókat is várja, hátha valaki ott szeret bele a zenélésbe.

Ez után már csak a szentendrei ArtKert Fesztivál van hátra, ahol augusztus 24-26. között néhány korábbi években támogatott előadó ad majd koncertet, de a 2018-as Hangfoglaló-roadshow kitelepülése és negyedik évad támogatottjai a SZIN-en szerepeltek utoljára. A hamarosan kiválasztott ötödik évadban támogatott tehetségekkel azonban 2019-ben is biztosan bejárja majd a Program az egész országot.