Visszatérés Debrecenbe: Hangfoglaló Program a Campus Fesztiválon

A 11. Campus Fesztiválnak ismét sikerült növelnie a látogatószámát: idén már 108.000 résztvevőt köszönthettek a szervezők. Előttük léptek fel a Hangfoglaló Program támogatottjai is, hiszen a debreceni fesztivál munkatársai már évek óta számítanak az Induló Előadói Alprogram zenészeire, zenekaraira. Öt támogatott mellett számos korábbi hangfoglalóssal találkozhattak a látogatók.

Hazánk legizgalmasabb, vegyes elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve idén is számos koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program által támogatott induló előadóktól. A tizenegyedik alkalommal megrendezett Campus Fesztiválon a The Bluebay Foxes, I Am Soyuz, a Platon Karataev, a RED SWAMP és a DUNGAREE is koncertet adott.

A nulladik nap éjszakáján a The Bluebay Foxes indította el a Hangfoglaló-támogatottak sorát, a srácok a Dehír színpadon adtak koncertet az elsők között érkező fesztiválozóknak. Őket követte a hivatalos első napon I am Soyuz a Civil Pódiumon, majd a Platon Karataev a Borfalu Színpadon. Végül a Hangfoglaló line-upját pénteken az Aréna Sátorban a RED SWAMP, aztán pedig a Dehír Színpadra visszatérve a DUNGAREE zárta.

A korábbi évek támogatottjait ugyanakkor már a Campus szervezői hívták el a fesztiválra: ráadásul a Margaret Island, a Bagossy Brothers Company és a Lóci játszik is nagyszínpadon lépett fel.

A Programiroda munkatársaival és a Hangszert a kézbe kicsinyített kiállításával is találkozhattak a fesztiválozók: pénteken és szombaton sokan megfordultak a Víztorony tövében felállított Hangfoglaló-sátorban. A pályázati információk, tájékoztató anyagok mellett játékok és persze nyeremények is várták az érdeklődőket.

A koncertek mellett egy fontos sajtótájékoztató is lezajlott péntek délután a standnál. A Program 2018/19-es évada kapcsán, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának képviseletében Bajnai Zsolt tartott tájékoztatót. A kollégiumvezető nemcsak a már kiírt induló előadói pályázatot mutatta be, de a következő hónapokban elérhető forrásokról és az őszi NKA25 rendezvénysorozat Hangfoglaló-vonatkozású programjairól is tájékoztatta a sajtó munkatársait. Ennek részletei ITT olvashatóak.

A roadshow-nak még mindig nincs vége, augusztusban a szerbiai Malomfesztiválon és a Szegedi Ifjúsági Napokon is bemutatkozik még jónéhány negyedik évados támogatott produkció.

Fotók: Campus Fesztivál