Rakonczai piano est a Nagyerdei Víztoronyban

Rakonczai Imi koncertje hamisíthatatlan nyáresti sanzonhangulatot idéz a Nagyerdő szívébe. Zongora és ének, barátok és felejthetetlen bormámoros éjszakák mindez festői környezetben, a Nagyerdei Víztoronykertben!

Rakonczai Imi eredetileg sportkarriert dédelgetett. A középiskolai focicsapattal minden évben részt vettek külföldi tornákon (New York, MInneapolis, Rio de Janeiro, Toronto, Sydney). Amikor a csapattal az USA-ban járt, vásárolt egy szintetizátort, és azon kezdett el autodidakta módon játszani. Szülei észrevették tehetségét, így 1988-ban beíratták Esze Jenő zongoratanárhoz, akinél megkezdte zongora tanulmányait.Közben a Ferencvárosi TC csapatával 1990-ben megnyerték az Ifjúsági Magyar Bajnokságot, 1992-ben pedig a Junior Magyar Bajnokságot. Később egy sajnálatos sérülés miatt profi pályafutása derékbatört, ezért Ausztriába szerződött egy amatőr csapathoz. Jó pár éves külföldi sport szereplés után 1997-ben eljött a váltás ideje.

Az addig munkáját jelentő futballt felváltotta hobbija, focipályát szinpadra cserélte. Ekkor kereste meg testvére, Rakonczai Viktor az alakuló V.I.P. együttessel kapcsolatban. Az éles váltás sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Imre élete első színpadi fellépése a dublini Eurovíziós dalfesztivál volt, ahol Magyarországot képviselték a V.I.P együttessel. A csapat az akkori előkelő 12. helyen végzett. 2001 tavaszáig a V.I.P együttes tagjaként, majd annak feloszlása után R-port néven testvérével folytatta tovább a zenélést. Számos ismert slágert, filmzenét szereztek közösen. A 2008. évi Pekingi Olimpián résztvevő magyar csapat hivatalos indulóját is a fiúk szerezték és énekelték, Győznünk kell címmel. Imre eközben valami újjal lépett elő! A produkciójához nem kellett más, mint egy szál zongora és hozzá az énekhangja. Egyéni zenei pályafutása a Kispipacs piano bárban kezdődött, Füzy Gábor szárnyai alatt. Kezdetben csak néhány dal erejéig ült le a zongorához, azonban a nagy sikerre való tekintettel pár hónap múlva hetente egy később két önálló estet is kapott. Innen nem volt megállás, sorra jöttek a felkérések! A hazai fellépések mellett már külföldről is egyre több felkérés érkezik. Imre szerint ebben a műfajban érzelmileg és hangulatilag kell kiszolgálni a közönséget. Vannak alapdalok, amik kihagyhatatlanok, de egész este folyamán nagyon fontos figyelni a vendégeket, a hangulat alakulását és a reakciókat.Több száz magyar és külföldi számból álló repertoárja folyamatosan bővül, figyelembe véve az aktuális igényeket.

„Megtaláltam önmagamat, ma a hivatásom az az örömzene, amit korábban csak otthon a barátaim vagy magam szórakoztatására műveltem.” – mondta Rakonczai.

A Fonogram- díjas énekes pénteken a Nagyerdei Víztoronyban lép fel Debrecenben!

Esemény

Jegyek:
Elővételben 3000Ft
Helyszínen: 3500Ft

Jegyvásárlás