Újabb érdekes projektbe kezdett a Žagar!

Fotó: Zagar FB

Žagar zenekar 2002 óta Európa-szerte képviseli a magyar alternatív zenét. Jó példa erre, hogy a 2009-es Cannot Fly Instead című albuma a német Mole Listening Pearls gondozásában jelent meg, amelyről a Wings of Love című számot több európai rádió is rendszeresen játszotta, és az MTV toplistáján is sikerrel szerepelt. A 2013-as Light Leaks című albumot számos nemzetközi blog dicsőítette, és sokak között a brit BBC rádió is műsorára tűzte.

Ami az aktualitást illeti április 27-én jelenik meg a zenekar remixgyűjteménye, amelyre a hazai elektronikus színtér legjobbjai mellett olyan külföldi sztárproducerek készítettek átiratokat, mint VakulaKellerkindNico PuschTerry Lee Brown Jr. vagy Dan Caster.

Fotó: Zagar FB

Ez az album azért is különleges, mert egyrészt az album az Electronic Beats zászlaja alatt, egy dupla 12” vinyl formájában jön ki, másrészt a banda az április 27-i hivatalos megjelenés előtt csaknem három héttel, április 7-én a Dürer Kertben mutatja be az anyagot.

A remixalbumról az első számot már most meghallgathatjátok: a North Pole Sambacímű számot Ferenc Vaspoeri gondolta újra, aki a szombati koncert vendégszereplői között is ott lesz.