Dallos Bogi: „Kell idő, hogy megújuljak és ne ismételjem önmagamat!”

Dallos Bogit, a 20 éves, győri énekesnőt a “We All” című dalának köszönhetően ismerte meg a közönség. A felvétel A Dal 2014 döntőjében a legjobb négy közé jutott. Bár végül nem Bogi képviselte hazánkat az Eurovízión, a szerzemény osztatlan sikert aratott, és a 2014-es év egyik legnagyobb slágere lett. Meghódított minden lehetséges slágerlistát. Így már szinte nem is volt meglepő, hogy a magyar zenei szakma neki ítélte oda a Fonogram-díjat az év felfedezettje kategóriában, valamint megnyerte a Bravo OTTO különdíját, és jelölték VIVA Cometre legjobb új előadóként.

2015-ös év sem diktált lassabb tempót az énekesnőnek, hiszen ismét bejutott A Dal című műsorba „World of Violence” című felvételével. A műsor végeztével Bogi zenekarban is kipróbálhatta magát (Bogi & The Berry). Elkészült a Körút, 13-as Ház és a Hello című dal is. 2016 vége változásokat hozott. Dallos Bogi néven (szerzőként) készítette első lemezét, amely 2017 tavaszán jelent meg, “Épp most” címmel. Azóta két klip (Már nem zavar, Rólunk) is napvilágot látott, amely jól tükrözi az album sokszínűségét.

Az énekesnő fő profilja természetesen a zene, azonban nagyon érdekli a műsorvezetés is, amiben már az M5 csatornán futó „Mesterember” műsorában is belekóstolhatott, mellette pedig elindította 7kornálam! című online talkshow-ját is, amelyben minden csütörtökön meginvitálta magához egy-egy ismert barátját egy rövid beszélgetésre és játékra. 2017 októberében, Bogi újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen műsorvezetőként erősíti az M2 Petőfi TV „Én vagyok itt” című műsorát, ráadásul a 7kor nálam második szériája is ott fog debütálni. Bogival a keddi Kuplung koncertje előtt beszélgettem, ahol Wagner Emillel zenéltek együtt!

Mindig nagyon mosolygósnak és pozitív embernek tűnsz. Miből meríted ezt a pozitív kisugárzást?

Bogi: Sokan mondják, hogy pozitívnak látnak és egyébként az is vagyok. De nyilván nekem is megvannak a mélypontjaim. Imádok például melankolikus zenéket hallgatni, bezárkózni otthon és elmerengeni a gondolataimban. A pozitivitást pedig az életből nyerem. Próbálom magam olyan emberekkel körül venni, akik pozitívak, inspirálnak és belőlük táplálkozom. Ők meg remélem, hogy belőlem. Hiszek abban, hogy fontosak ezek az energiák.

Láttam, hogy nem is olyan régen még Mauritiuson voltál. Mesélnél erről egy kicsit!

Bogi: Most ez teljes mértékben a kikapcsolódásról szólt. A családommal mentünk négyesben: apukám, anyukám és a barátom. A barátom egyébként fotós, illetve együtt szoktunk videóklipeket is forgatni. Egy új helyszín nekünk mindig nagyon inspiráló, úgyhogy megörökítettünk csomó menő képet. Ellátogattunk a Chamarel vízeséshez, az nagyon szép volt, illetve a Hét színű földet is megnéztük. De egyébként a nap legnagyobb része arról szólt, hogy a szállodában beszélgettünk, iszogattunk.

Ha már a párodat említetted, úgy tudom, együtt készítitek a 7kor nálam című műsorodat, ami eddig a YouTube-on volt csak elérhető, viszont március 19-től a Petőfi Tv-n indul a második évad.

Bogi: Ez a műsorötlet eleve úgy jött, hogy én imádom a külföldi talkshowkat. Ellen a mindenem, de ott van még Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel és James Cordon is. A szabadidőmet általában ezzel töltöm. A zene mellett média- és kommunikáció szakra is járok, szeretek beszélgetni és elgondolkodtam, hogy valami hasonlót tök jó lenne csinálni. Nem late show keretein belül, hanem itthon a lakásomban. Annyi jófej barátom van, áthívom őket és dumálunk kicsit. Innen jött az egész ötlet és mivel a barátaimmal általában hétkor szoktunk találkozni és ez egy ütős, frappáns címnek tűnt, ez lett a címe és elindítottuk a YouTube-on. Egészen jól működött, egyre jobb nézettségeink lettek, de nyilván nagyon sok időnket veszi el. Egy epizód vágása 8-10 óra és mi csak ketten csináljuk ezt a barátommal. Totál ilyen szerelem projekt ez és tök jó kis referencia lett. 1 évadot tudtunk megcsinálni, ami 12 epizódból állt.

Majd jött több megkeresés ezzel kapcsolatban, de én egy kicsit régimódi vagyok még. Látom, hogy a YouTube-nak mekkora ereje van, de én tévés vagyok. Én a 7kor nálam kapcsán is kicsit ilyen tévéműsorszerűen gondolkodtam. Ez lényegében egy portré beszélgetés, játékokkal megfűszerezve. Mikor elkezdtem dolgozni a Petőfi tévénél, – az Én vagyok itt című műsort vezetem szerda és csütörtök esténként -, ahol a csatornavezetőnek is megtetszett a formátum. Én amúgy is szerettem volna második évadot és ez úgy fog majd kinézni március 19-től, hogy a Petőfi tévén mennek majd hétfő esténként a premier epizódok és másnap pedig megy ki a YouTube-ra. Bízom benne, hogy ez a kettő párhuzamosan meg tud élni egymás mellett is.

Csomó tévéműsort szeretek nézni és talán ebből a szempontból egy kicsit régimódi vagyok. Annak valahogy van egy súlya. Várom már, hogy először láthassam, hogy lemegy az epizód a tévében. Oda ülők egy kis popcornnal és lehet bekönnyesedik a szemem. Van egy ilyen hatása rám.

Kellett a technikán változtatni a tévés felvétel miatt?

Bogi: Van azért kis változtatás, de én nagyon szerettem volna megőrizni a természetességét ennek az egésznek. Tehát, hogy a varázs ne vesszen el. Nyilván nem díszletben forgatjuk, hanem a saját otthonunkban. Mindenki leveszi a cipőt, bejön, zokniban ülnek a vendégek, jót beszélgetünk. A technikánk egyébként egy GoPro és egy kézi kamera. Egy közeli kép van a vendégről, rólam pedig csak totál van. Egyedül a hangminőségen kellett egy kicsit javítanunk, úgyhogy mikroportot használtunk. Féltem egy kicsit, hogy ez be fogja feszíteni a vendégeket, de rá kellett jönnöm arra, hogy ezek az emberek hozzá vannak ehhez szokva. Tehát attól, hogy ott van rajta egy port egyáltalán nem feszül be.

Milyen területről lesznek a vendégeid?

Bogi: Ismert, jófej emberek lesznek csomó szférából. Törekedtem arra, hogy ne csak zenészek legyenek, hanem sportoló, YouTuber, blogger és színész is lesz a vendégem, hogy mindenféle embert megismerjünk.

Ha már 7kor nálam epizódokat forgattok, nem gondolkodtál azon, hogy elkezdj vlogolni?

Bogi: Gondolkoztam rajta, de nem biztos, hogy ehhez én elég érdekes vagyok. Nem tudom, hogy tudnám beépíteni az életembe, hogy ez természetes legyen. Amikor munka van, stúdiózunk, akkor annyira máshol van az agyam, hogy nem tudnék arra fókuszálni, hogy ezt rögzítsük. Nem mondom azt, hogy soha nem lesz vlog. Hétköznapi vlogot nem hiszem, hogy fogok, mert én mindig próbálom keresni a minőségi tartalma. Ha ehhez lesz elég önismeretem, akkor nyitott leszek erre is.

Az előző éved az eddigiek alapján is egy eléggé intenzívnek tűnik. A zenei dolgok, suli mellett a tévés karrier is elindult. Mesélnél arról, hogy ezt te, hogy élted meg!

Bogi: 2017 jó év volt, én nagyon szerettem. A változások éve volt számomra. 2016 végén költöztem fel Budapestre és akkor jöttem rá, hogy önállósodom. Zenei stílus terén is voltak változások, meg szerzőként elkezdtem aktívkodni és 2016 végétől kezdve 2017 áprilisig megírtunk egy nagylemezt. Ez nem olyan sok idő. A szövegek, az énekdallamok az én ötleteim alapján készültek és csodás zeneszerzőkkel valósítottuk meg ezeket együtt. A nagylemez, az Épp most nagyon meghatározó volt, imádtam ennek az előkészületeit és kreatívkodni ezen.

Egy másik meghatározó pillanat volt, amikor először színpadra vittük az A38 kiállítótermében és láttam az arcokat. Aznap jelent meg a lemez és már volt, aki tudta a szövegeket. Illetve Siófokon, a Plázson is játszhattunk a Punnany Massif előtt, Fábián Juliék előtt is zenéltünk a Budapest Parkban. Visszagondolva ez is tök szuper élmény. A Julinak én is adtam lemezt, ő is dedikált nekem. Mikor ránézek erre az albumra, könnybe lábad a szemem. Nagyon örülök, hogy ez megadathatott a tavalyi évben. Illetve kiemelném a 7kor nálam-ot, az Én vagyok itt műsor vezetését is, úgyhogy sok jó dolog történt velem 2017-ben.

Ráadásul nyáron, a Strand Fesztiválon interjúztál John Newmannal is!

Bogi: Két napot vezettem műsort a Strand Fesztiválin a Petőfi tévének. Ez volt az első műsorvezetésem, kipróbáltuk, hogy ez, hogy működik. Freddie vezetett két napot, majd én is kettőt és a John Newman interjút mondták, hogy először csináljam meg. „Jézusom, én, tényleg?!” – mondtam izgatottan. Sokat készültem rá, de ez nyilván olyan volt, hogy csak ő látszik a képen. Tök jó arc volt, profi és közvetlen.

Legutóbb a Rólunk című dalodhoz készítettél klipet. Az Épp most című album számaihoz készül még klip?

Bogi: Szerintem ezt a lemezt eléggé kimaxoltuk. Készült klip a Már nem zavar, Méz, Rólunk dalokhoz, illetve a Bíbor és Szombati képzelethez is live session videó. Szerintem erről az albumról több nem fog készülni, viszont már agyalunk, írogatjuk az új dalokat, vannak már demók. Tavaszra mindenféleképpen szeretnék új klipes dalt. Wagner Emillel is dolgozunk együtt, és van még ötletem, hogy kivel szeretnék még. Jó lesz! Kell idő, hogy megújuljak, és ne ismételjem önmagamat.

Fotók: Dallos Bogi Facebook/Instagram