Joe Satriani új albuma előtt tiszteleg az ÚJ GITÁROS 2018 tehetségkutató

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az ÚJ GITÁROS tehetségkutatót. Ezúttal Joe Satriani – What Happens Next című fantasztikus új albuma kapcsán indult el a 2018-as széria. Jelentkezési határidő: február 11 éjfél.

Joe SatrianiWhat Happens Next című fantasztikus új albuma kapcsán indult el az ÚJ GITÁROS 2018 tehetségkutató – immár harmadik alkalommal -, melynek főnyereménye egy gyönyörű Joe Satriani Ibanez gitár és a legújabb Marshall csöves erősítő. A vállalkozó kedvű húrnyűvők a www.ujgitaros.hu honlapon jelentkezhetnek febr. 11-én éjfélig.

A beérkezett pályamunkák alapján 10 gitáros kap lehetőséget arra, hogy élőben is bemutassa tudását. 7 jelentkezőt a zsűri juttat a döntőbe, míg hárman a közönségszavazatok – az ÚJ GITÁROS YouTube csatornára feltöltött pályamunkákra leadott Tetszik/Like szavazatok száma – alapján csaphat a húrok közé a március 2-ai fináléban. A What Happens Next azért is ideális választás az ÚJ GITÁROS 2018 megmérettetéséhez, mivel a korábbi szériákban a legtöbb egy művészhez köthető pályamunka Satriani-feldolgozás volt.

Fotó: Bravewords.com

Két és fél évvel Shockwave Supernova címet viselő szólóalbuma után január 12-én megjelent a világhírű gitárvirtuóz, Joe Satriani 16. stúdióalbuma, a What Happens Next! Az új lemez egy lehengerlő power trió gyümölcseként látott napvilágot: Satriani gitárjátékát a basszusgitáros/énekes legenda Glenn Hughes (Black Country Communion, ex-Deep Purple) és a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith teszi teljessé. Az ikonikus hármas most először állt össze a Chickenfoot supergroup-béli közös munkálkodásuk óta. A produceri feladatokat és a keverést pedig Satriani régi “bajtársa”, Mike Fraser (korábbi munkái: AC/DC, Led Zeppelin, Metallica stb.) végezte, aki már 20 éve meghatározó szereplője a zenész karrierjének.

A lemez 12 energikus dala a lélek olyan mélységeit rezegteti meg, ami mostanában ritkaságnak számít. A dinamikus nyitó track, a beszédes című Energy extázisától kezdve, a Thunder High On The Mountain fenséges és monumentális hard rock robbanásán keresztül egészen a Smooth Soul könnyedebb, soul-blues-os, érzéki akkordmenetéig. A What Happens Next szerzeményeinek instrumentális rock ütemeiben a Satriani utóbbi munkáira jellemző progresszív vonal visszakanyarodik régebbi önmagához. A kiadványt a gitáros belső művészi újjászületésként és a rock’n’soul & groove tökéletes kombinációjaként jellemezte. Az album egyik dala a Cherry Blossoms címet kapta, – vezérmotívuma garantált dallamtapadást okoz – a cseresznyevirágok pedig köztudottan az újjászületés körforgásának szimbólumai.

Satriani a G3 elnevezésű turné keretében márciusban útra kel. A turné állomásait itt találjátok. A körúton hasonlóan legendás zenészek, John Petrucci (Dream Theater) és Uli Jon Roth (ex-Scorpions) is erősítik majd a produkciót.

1996-os debütálása óta Satriani G3 koncertsorozata a világ legnagyszerűbb gitárosaival karöltve (pl. „a zene doktora”-ként ismert Steve Vai, Eric Johnson, Steve Lukather, Robert Fripp) nyűgözi le a közönséget, és visszatérő, teltházas attrakciónak számít az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, Európában, Ausztráliában és Japánban. “Mondhatnám, hogy meglep a G3 tartóssága és, hogy mekkorára nőtte ki magát, de tulajdonképpen nem vagyok meglepve” – nyilatkozta nevetve Satriani.

“Szerintem a titok abban a kémiában rejlik, ami a három zseniális gitáros között kialakul a színpadon, hogy megmutathatják, mit tudnak. Szórakoztató, kiszámíthatatlan és vad – minden, amit csak meg szeretnél tapasztalni egy show-ban.”

Az új album és az izgalmas turné-hírek mellett egy új dokumentumfilm is született, Beyond the Supernova címmel, melynek érdekessége, hogy Satriani filmkészítő fiának alkotása. A mű a Mill Valley Film Fesztiválon debütált októberben. A turné-dokumentumfilm képsorai Joe Ázsiát meghódító Shockwave Supernova turnéjának történéseibe engednek betekintést.

“What Happens Next” dallistát itt találjátok!