Rise Against júniusban a Budapest Parkban!

Fotó: Rise Against Facebook

A Budapest Park idén nagyon ütős zenekarokkal csábít a koncertjeire. A paletta újabb névvel bővült. Jön a Rise Against!

Friss anyaggal tér vissza hazánkba az egyik legnépszerűbb hardcore punk formáció, a Rise Against! Tavaly jelent meg nyolcadik lemezük a The Wolves, amire most a magyar közönség is tombolhat június 6-án a Budapest Parkban. Az album ráadásul olyan sikeres, hogy a kilencedik helyen debütált a Billboard 200 listán, ezzel a zenekar ötödik lemeze lett, mely bejutott a legjobb 10-be. Sőt a Billboard alternatív-, rock- és hardrock-listáját is vezette. Az együttes aktívan támogat és képvisel különféle szervezeteket, mint például az Amnesty International vagy a PETA, így nem csoda, hogy a dalaikat a politika is átjárja. A fiúk azt mondták, hogy az új lemez politikai témájú dalaival szeretnék felhívni rajongóik figyelmét a világ igazságtalanságaira.

A lemezről eddig két dal hoz készült klip, elsőként a Welcome To The Breakdown-hoz. Illetve két hete jött ki a legújabb videójuk a House On Fire című számukhoz is.

Első hallásra ez a szám olyannak tűnhet, mint egy csalódással végződő klasszikus szerelmes nóta, de valójában arról szól, amikor az emberből szülő lesz – mondja a frontember Tim McIlrath. – Szeretem azt hinni, hogy értem a világot, de aztán elém áll a 13 éves lányom, és egyből rájövök, hogy semmit sem értettem meg. Ez egy hihetetlen komoly kihívás, ugyanakkor nagyon is megéri…

A Rise Against egyébként már többször adott őrületes telt házas klubkoncerteket hazánkban, így idén júniusban is szuper bulira számíthatunk. Az új lemez dalai mellett természetesen várjuk a régi kedvenceket is, mint a Savior, a Swing Life Away vagy a Prayer of The Refugee.