Megjelent a Fall Out Boy új albuma, a MANIA!

Fotó: Fall Out Boy Facebook

Január 19-én jelent meg a Fall Out Boy hetedik stúdióalbuma, „MANIA” címmel. A lemezt már tavaly szeptemberre ígérte a banda, de augusztusban a frontember, Patrick Stump Twitteren bejelentette, hogy még várni kell, hiszen az album nincs teljesen kész. Az új anyag debütálása így 2018 januárjára csúszott.

A lemez beharangozó dala, a “Young and Menace” már 2017 április 27-én, az énekes, Patrick születésnapján megjelent. A visszhang vegyes volt. Míg egyes rajongók tudtak azonosulni az új, elektronikus hangzással, addig mások csalódottak voltak. Az új album végül nem ment el ebbe az irányba, hanem pop számok születtek. A lemez tíz dalt tartalmaz és a srácok már hathoz készítettek klipet is (Young And Menace, Champion, The Las Of The Real Ones, Hold Me Tight Or Don’t, Wilson (Expensive Mistakes), Church). A banda igazi klipes arc, hiszen a Church videója öt napja jelent meg, előtte a Wilson (Expensive Mistakes) pedig alig egy hete.

Az új lemezen egyébként olyan producerekkel dolgozott együtt a FOB, mint Jesse Shatkin, Illangelo, Pharrell Williams, Jonny Coffer és Butch Walker.

Az együttes tavaly csak Amerikában turnézott, de tegnap lehullt a lepel az idei állomásokról is. A fiúk az USA mellett koncerteznek Ausztráliában, Új-Zélandon, Angliában, Európában és Japánban is. A pontos dátumokat itt találjátok.

Nektek, hogy tetszik az új lemez?