Amerikai sikerrel büszkélkedhet a Peet Project zenekar

Fontos sikerről adhatunk számot egyik támogatott zenekarunk, a Peet Project jóvoltából, akik 2017 végén The Bad Boys of Budapest című lemezükkel elnyerték az “Év albuma” díjat az egyik legnevesebb és legrégebbi amerikai jazz fesztivál és a kapcsolódó rádióműsor értékelésén. A kaliforniai Jazztrax Fesztivál a műfaj mértékadó platformja, a jazz és funky zene legrangosabb képviselőinek színtere.

A The Bad Boys of Budapest című lemezt 2017 júliusában az NKA Könnyűzene Kollégiumának pályázati támogatásával vehette fel a Peet Project öttagú csapata, míg a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program nemzetközi alprogramjának támogatásával 2017 októberében koncertet is adtak a nagymúltú jazzfesztiválon, amelyet évek óta hatalmas érdeklődés mellett rendeznek meg az Amerikai Egyesült Államokban.

A huszonéves fiatalokból álló zenekar pop és funky alapokra épülő dallamokat játszik, néha soul-os, R&B-s „ízekkel” és némi jazzes szabadsággal fűszerezve. Dallamos, ugyanakkor dinamikus és energikus zenéjük legfőbb extra eleme a hegedű, amely együtt él az énekkel, szaxofonnal. Sikeres pályázataiknak köszönhetően először lemezük külföldi promóciójához kaptak segítséget, majd pedig az egyesült államokbeli fellépésük költségeihez szereztek támogatást.

Gratulálunk a Peet Projectnek, akik a magyar zene hírét a világ másik végére is elviszik. Reméljük, hogy még több ilyen és ehhez hasonló sikerről adhatunk hírt 2018-ban is!

Fotó forrása: http://jazztrax.com/jazz/catalina_pics_17.html