Hogyan épül fel a zenekari menedzsment?

Elkészült az NKA Hangfoglaló Program oktatófilm-sorozatának negyedik része. A korábbi epizódokban tárgyalt témáktól, vagyis a zenekaralapítástól a pályázáson át a hosszútávú tervezésig, most a menedzsment kiépítéséhez érkezünk el online kurzusunkban, az NKA Hangfoglaló Program Miniakadémiáján.

A videó számba veszi azt a sokféle és sokrétű feladatot, amit minden együttesnek végig kell gondolnia ahhoz, hogy széles közönséghez tudja eljuttatni a produkcióját. A kisfilm a 360 fokos módszer alapján tekinti át a teendőket, amiben a zenekar menedzsmentjének kezében összpontosul minden feladat a koncertszervezéstől, a lemezkiadáson és terjesztésen át, a PR-ig.

A rajongók hatékony eléréséhez, fontos tudatos stratégiát megfogalmazni és kiépíteni a vizuális megjelenést, átgondolni a pénzügyek kezelését, megtervezni az eredmények és a közönség megtartásának stratégiáját. Ha sorba vesszük az összes tennivalót, könnyen beláthatjuk, hogy bizonyos feladatkörök kiszervezése nélkül egy zenekar sem boldogulhat hosszú távon.

A zenei menedzsmentet támogató alprogram keretében összesen hat részből álló széria több szempontból is hiánypótló: ilyen átfogó, ingyenesen és bárki számára elérhető, magyar nyelvű mozgóképes tartalom eddig még nem készült.

Az aktuális negyedik epizódhoz a tanácsokat az első hazai zeneipari képzés, a Majdnem Híres Rocksuli szolgáltatta.

A cikk a Hangfoglaló Könnyűzenei Program Támogatásával készült.