Tehetséggondozás: Papaver Cousins

A Hangfoglaló Program nagy figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az utánpótlás-nevelésre, mert élőzenei kultúra csak folyamatosan megújuló közegben alakulhat ki. Ezért az induló előadók támogatására külön alprogramot hozott létre. Ennek pályázatain a pályájuk elején álló fiatal zenekarok indulhatnak kép- és hangfelvételek (főleg videóklip és nagylemez) elkészítésének támogatásáért, valamint pályára lépést támogató kommunikáció megvalósításáért.

A Papaver Cousins egy duó formáció, amely 2014-ben alakult és főként amerikai folkból, meg bluesból merít. Bemutatkozó kislemezük 2015 augusztusában jelent meg, No God Can Cage My Love címmel, amelyen két dal szerepelt. Majd két évvel később, 2017 januárjában megjelent az első EP-jük, amelyet egy kápolnában rögzítettek, A Holy Night With Papaver Cousins címmel. Ezt követte az első nagylemezük, a Lack of Lightness, amely idén áprilisban debütált. A zenekar számos nagyobb fesztiválra is eljutott, felléptek a Szigeten, a Bánkitó Fesztiválon, de játszottak a Művészetek Völgyében is. Eddigi legnagyobb eredményüknek azonban azt tartják, hogy idén ősszel kijutottak a Szöulban megrendezett Zandari Festa nevű showcase fesztiválra, és sikeres koncerteket adtak több szöuli klubban is. A párosra nagy hatást tett Bob Dylan, Jack White, The Milk Carton Kids és Tom Waits is. „A Hangfoglaló Program egy remek kezdeményezés, amely lehetőséget biztosít a kibontakozásra, a kapcsolat- és közönségépítésre. Ezek nagyon motiváló tényezők, emellett pedig lehetőség nyílik kiváló körülmények között megvalósítani a lemez- és klipfelvételt. Adtunk magunknak egy esélyt, amelyet szerencsére sikerült is megragadnunk.” A zenekar jövőre olyan nagylemez elkészítését tervezi, amely méltóan tükrözi a megjelenésig eltelt bő egy évet. „Bízunk benne, hogy sikerül még több embert megszólítani a zenénkkel, és hogy minél többet koncertezhetünk ennek köszönhetően.”

Facebook oldal:

Mentor: Gyémánt Bálint

Gyémánt Bálint a hazai jazzélet egyik legkiemelkedőbb gitárosa, aki valódi érdeklődést mutat a zene minden formája iránt. Többek között Harcsa Veronika rendszeres partnere, és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.A cikk a Hangfoglaló Könnyűzenei Program Támogatásával készült.