NEMZETKÖZI KIADÓNÁL A PADDY AND THE RATS

Óriási lehetőség előtt áll a miskolci származású Paddy And The Rats. A zenekar leszerződött a nagy múltú, osztrák Napalm Records kiadóhoz, így idén megjelent lemezük világszerte megjelenik. Az európai országokban egyébként is rendszeresen koncertező zenekart ezáltal az összes kontinensen megismerik majd, így hamarosan újabb földrészeket “igázhatnak le” a kalózgúnyába bújt zenészek.

A Riot City Outlaws című albumot év elején rögzítette a zenekar. A hazánkban június 7-én megjelent lemezt nagy várakozás előzte meg, producerként ugyanis a Motörhead kiadványaiért felelős Cameron Webb jegyzi. Nem véletlen, hogy épp a Grammy-díjas sztárszakembert kérte fel a pub ’n’ roll csapat – a Paddy And The Rats ugyanis azon kevés hazai zenekarok egyike, akik a határon túl is karriert építenek, méghozzá igen eredményesen. Az immáron kilenc éves formáció mára elég komoly külföldi rajongóbázissal rendelkezik, a tagok nemzetközi sikerekre fókuszáló, tudatos munkájának köszönhetően.

„Imádtam Paddyék lemezén dolgozni, nagyszerű album lett, tényleg nagyon büszke vagyok rá” – mondja Webb. „Már Amerikában is megmutattam több embernek és mindenki csak dicsérte.

A zenekar szintén nagyon elégedett az eredménnyel, Cameron Webb segítségével ugyanis sikerült a produkciójukat ismét egy magasabb szintre emelni. Részben ennek is köszönhető, hogy a Riot City Outlaws című albumuk az osztrák Napalm Records gondozásában hamarosan minden kontinensen megjelenik majd.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy Paddyék egy világszerte elismert kiadóhoz csatlakoznak” mondja Webb. „Ők egy csodálatos zenekar, akik megérdemlik, hogy külföldön minél többen hallják őket. Örülök, hogy az a sok munka kifizetődik.”

A zenészek úgy érzik, az amerikai producer segítségével az eddigi legerősebb anyagukat készítették el, a most létrejött lemezszerződés pedig azt mutatja, hogy ezt nem csak ők gondolják így.

„Régóta keressük a megfelelő kiadót, amelyik segíthet a külföldi karrierünket a következő szintre emelni. A Napalm világszerte rendelkezik kapcsolatokkal, úgy tudja promotálni a zenekart, ahogyan mi itthonról sosem lennénk képesek” – mondja az együttes énekese, Paddy. „Az album kapcsán nagyon lelkesek, mert nagyon sok lehetőséget látnak benne. Tulajdonképpen ezért is jött létre a szerződés.”

Az 1992-ben alapított Napalm Records eredetileg metal zenekarok lemezeinek kiadására fókuszált, ám később más zenei stílusban utazó bandákkal is leszerződtek. Eddig több mint 600 kiadvány megjelenésében működtek közre világszerte, köztük olyan zenekarok anyagaival, mint a Jinjer, az Alter Bridge, a Russkaja, a The Answer vagy az Alestorm kalóz-metal banda. A Napalm előadóihoz csatlakozva a Paddy And The Rats ötödik stúdióalbuma 2018 áprilisában már a világ minden részén elérhető lesz, ami a külföldi karrierépítés szempontjából a zenekar történetében hatalmas előrelépésnek számít. A lemez megjelentetése és annak promóciója mellett ugyanis a kiadó a határon túli koncertek szervezésében is támogatja a csapatot.

„Már elkezdődött a jövő évi európai turné szervezése, rengeteg európai fesztiválon fellépünk és ősszel lesz egy nagy lemezbemutató turné is külföldön. Azt hiszem, a zenekar eddigi legizgalmasabb éve elé nézünk, nagyon várjuk mindannyian, hogy mi fog történni”- mondja lelkesen Paddy.

A zenekar év végén a következő városokban tekinthető meg élőben:

1208 Pécs, Est Café
1209 Kaposvár, Hangár
1215 Nyíregyháza, Klub Hollywood
1216 Debrecen, Roncsbár
1227 Gyöngyös, Start Műhely
1228 Tatabánya, Roxxy
1229 Budapest, Barba Negra Music Club
1230 Kecskemét, TEKA

A cikk a Hangfoglaló Program Támogatásával készült.