DALSZERZO.HU: Változnak a kiírások, szigorodnak a feltételek

Jelentősen átalakultak a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzene Kollégiumának pályázatai, ráadásul az elbírálási folyamata is szigorodik. Ennek egyik oka, hogy a könnyűzenei pályázatok majdnem 70%-a hibás volt – derült ki a dalszerzo.hu-n megjelent, Dósa Richárddal, a Kollégium elnökével, a CSTP ideiglenes Kollégium tagjával készült interjúból.

A cikkben fontos és hasznos tanácsok olvashatók a várható változásokról, az új pályázati lehetőségekről, a bírálat szempontjairól, a sikeres pályázat előfeltételeiről és a pályázati folyamat buktatóiról.

Az interjúból kiderül többek között, hogy az NKA Könnyűzene Kollégium a jövőben csökkenteni szeretné a maximálisan igényelhető, valamint a ténylegesen megítélt támogatás közötti mozgásteret. „Nem kívánunk senkit sem beárazni, nem kívánunk alkudozni az összegekből. Eldöntjük, hogy az igényelt összeg reális-e, és ha reális, és úgy gondoljuk, hogy szakmailag támogatható, akkor támogatjuk. Igyekszünk ezt a koncepciót minden pályázatra egységesen alkalmazni” – mondta a Dalszerzőnek Dósa Richárd.

Az interjúból az is kiderül, hogy jóval nagyobb szigorra lehet majd számítani a pályázatok hiánypótlásával kapcsolatban: erre a beadási határidő lejártát követően már nem nagyon lesz lehetőség. Ugyanakkor új támogatási formák is megjelentek a Kollégium kiírásai között: így mostantól kiemelt alkotói támogatásra és nagyszabású, jubileumi koncertek szervezésére is lehet majd pályázni.

A teljes interjút itt olvashatjátok.

A cikk a Cseh Tamás Program Támogatásával készült.