Ettől az évadtól minden megyében ÖRÖM A ZENE!

Az Ördögkatlan Fesztivál után Érsekvadkerten, a Gödör Fesztiválon folytatódott az ÖRÖM A ZENE tehetségkutató sorozat. A Nógrád megyei megmérettetést a Rozsda zenekar nyerte. A modern-, thrash- és a hardcore metal jegyeit ötvöző formáció ezzel jogot szerzett arra, hogy ott legyen a Cseh Tamás Program Induló előadói pályázat meghallgatásán. Velük együtt összesen 20 zenekar jut hasonló lehetőséghez.

„A megyei tehetségkutatók támogatását a CSTP Ideiglenes Kollégium az általa felállított «könnyűzenei életpályamodell» egyik fontos pillérének tekinti, mivel az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy az Induló előadói alprogramra pályázó zenekarok, együttesek és zenészek közül jellemzően azok pályáznak eredményesen, akik ilyen versenyeken indulnak, vagy sikeresen szerepelnek. Ezért a második évadban még a programirodán keresztül támogatta a CSTP a tehetségkutatók szervezését, de a harmadik évadtól már meghívásos pályázat révén ösztönözzük, hogy mind a 19 megyében és a fővárosban legyen legalább egy ilyen verseny”– mondta Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője, aki hozzátette: „a célunk az, hogy mind megyében és a fővárosban is ugyanazon elvek és szabályok szerint, tehát egymással is összehasonlíthatóan rendezzék ezeket a tehetségkutatókat”.

Ezeket a tehetségkutatókat a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) immár a Cseh Tamás Programmal közösen valósítja meg, folytatva és kibővítve a még 2014-ben elindított ÖRÖM A ZENE – Zenei, szerzői és hangszeres tehetségkutató és gondozó sorozatát.

Az NKA támogatásnak köszönhetően most már minden megyében megszervezett országjáró sorozat a végéhez közeledik – legalábbis ami a 2017/18-as évadot illeti. A tehetséges zenészek augusztus 26-án a Zala megyei Letenyén, szeptember 2-án Szigetszentmiklóson, szeptember 23-án pedig Tatabányán bizonyíthatják, hogy helyük van a Cseh Tamás Program Induló zenekarainak meghallgatásán, valamint a sorozat országos döntőjén is.

A cikk a Cseh Tamás Program Támogatásával készült.